Za škornje Tima Gajserja dobili 950 evrov

Damijan Toplak Damijan Toplak
19.12.2021 04:00

V Teniškem klubu (TK) Hoče so pred dnevi sklenili dražbo različnih športnih predmetov znanih slovenskih in tujih športnikov, s katero so zbirali prepotreben denar za obnovo teniškega centra v Spodnjih Hočah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tim Gajser

TK Hoče

Uspelo jim je prodati škornje znanega in uspešnega slovenskega motokrosista Tima Gajserja, za 950 evrov jih je kupil podjetnik Matej Špes, prav tako majico nadvse uspešnega španskega teniškega igralca Rafaela Nadala, katere novi ponosni lastnik je za 500 evrov kupnine postal podjetnik Igor Repnik. S tako zbranimi 1450 evri bodo nadaljevali prenovo teniškega doma ob teniških igriščih v Hočah, pravi predsednik kluba Sašo Koser.

Na voljo še dresi

Za zdaj neuspešno pa so dražili drese slovenskega odbojkarskega reprezentanta Roka Možiča pa odličnega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča, tudi nogometašev Josipa Iličića in Miša Brečka, prav tako rokavice nekdanjega boksarja Dejana Zavca. Za vse omenjeno je bilo nekaj interesa, saj so prejeli ponudbe od izklicnih 300 evrov pa vse do 450 evrov, a so se v TK Hoče odločili, da predmetov ne bodo prodali, dokler ne bo ponudba dosegla vsaj 500 evrov. Do takrat pa bodo ti dresi in rokavice v klubskih prostorih in bodo na ogled obiskovalcem. Ob tem TK Hoče, ki se pretežno financira s članarino in igralnino, obvešča, da je mogoče za klub prispevati tudi del dohodnine. Klub, ki deluje že 35 let, ima okrog 150 članov, mnogi med njimi pa mu pomagajo tudi s prostovoljnim delom.

Sašo Koser, predsednik Teniškega kluba Hoče, pred dograjeno stavbo hoškega teniškega kluba, kjer so nove garderobe in sanitarije. Foto: Damijan Toplak

Damijan Toplak

Do konca leta pokrita terasa

V TK Hoče so letos spomladi dogradili prizidek, v katerem so nove kabine za prhanje in sanitarije, saj so bile prejšnje dotrajane. Zgradili so tudi nove garderobe, zamenjali strešno kritino, gostinski objekt pa bi do konca tega leta radi dogradili z zimskim vrtom in pokrito teraso. Razširili so parkirne prostore. Za vse investicije so namenili od 70 do 80 tisoč evrov, a ker je bilo veliko prostovoljnega dela članov kluba, so jih stale le 40 tisoč evrov. Spomladi jih čakajo fasada celotnega objekta in ureditev okolice, delna obnova ograje in vrta, za kar bodo potrebovali dodatnih 20 tisoč evrov. V bolj oddaljeni prihodnosti bi radi zamenjali še dotrajan 23 let star balon, ki je tudi energijsko neučinkovit. Ta investicija bo težka kar 200 tisoč evrov. TK Hoče ima na voljo šest zunanjih teniških igrišč, v zimskem obdobju do 15. aprila pa dve pokriti igrišči v balonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta