(GLOBALNA ARENA) Kolumna Helmuta A. Anheierja: Zakaj je nemška skrajna desnica v vzponu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Privrženci AfD
Privrženci AfD
Reuter
V nadaljevanju preberite:

- V AfD, ki je znana po notranjih bojih in pogostih menjavah vodstva, je prevladal en sam človek – Björn Höcke. Čeprav večina nemških političnih akterjev stranko še vedno obravnava kot izobčenko, se AfD poskuša predstavljati kot združena sila, pripravljena prevzeti vladne obveznosti.

- Vlada, ki deluje pod geslom Drznimo si doseči večji napredek, je sprožila številne reformne pobude, odkar je decembra 2021 prevzela oblast. Toda hkrati je bila nenehno v kriznem modusu, najprej zaradi pandemije covida-19, nato zaradi vojne v Ukrajini. Pri soočanju s temi izzivi je Scholzeva administracija pokazala tako pomanjkanje strokovnosti, kakršnemu smo bili na zvezni ravni v Nemčiji priča le redko.

- Kakorkoli že, če se večinske nemške politične sile ne bodo zbrale, bo samo še vprašanje časa, kdaj bo AfD, podobno kot skrajno desne stranke v Franciji, Italiji in na Švedskem, sprejeta kot stranka, upravičena do vodenja vlade.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta