(POGLED) Kolumna dr. Zlatke Rakovec Felser: Siti smo zdrah in jamranja, čas je za razum in predloge

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni vse v šolskih ocenah. In ni vsakdo po svojih osebnostnih lastnostih primeren za delo z ljudmi, zlasti ne s tistimi, ki jih bolezenske težave naredijo šibke in odvisne
Ni vse v šolskih ocenah. In ni vsakdo po svojih osebnostnih lastnostih primeren za delo z ljudmi, zlasti ne s tistimi, ki jih bolezenske težave naredijo šibke in odvisne
Andrej Petelinšek
Bolj kot vse druge poklicne skupine lahko zdravniki povzročijo največ skrbi vladi. Imajo moč in daleč največji vpliv na življenje slehernika v državi.

V nadaljevanju preberite: 

Na letošnjih informativnih dnevih na ljubljanski Medicinski fakulteti je dekan prof. Švab mladim kandidatom za študij medicine na prosojnice zapisal nekaj dejavnikov, ki vplivajo na njihovo odločitev. Kako lahko prenapeta družbena klima - v tem primeru v veliki meri izzvana z zdravniško stavko pod vodstvom sindikata Fides – hitro sproži vrsto nepotrebnih nesporazumov ter povečuje tudi možnost storjenih napak pri delu, se je pokazalo tudi v tem primeru. Prosojnica z dvoumno prikazanim vrstnim redom razlogov je zaokrožila po spletu in brez dodatne razlage sprožila med ljudmi nemalo prahu. Je pa odpiranje problema, čemu odločitev za študij medicine, še kako pomembna poteza.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta