(STRAN 210) Gospod minister pa nič

"Če že povabite mene, kar se, kot že rečeno, zgodi skoraj nikoli, zakaj mora biti v studiu še ta neka gospa, pozabil sem njeno ime. In to iz opozicije. To je skrajno neuravnoteženo in pristransko. No, pa saj tega smo od vaše televizije že vajeni."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelins_ek

Spoštovane gledalke in cenjeni gledalci, dober večer in dobrodošli v naši družbi. Naš nocojšnji gost je gospod minister. Gospod minister, dober večer.

Dober večer.

Torej, zadnje čase vas gostimo pogosto ...

Se opravičujem, ampak se moram kar takoj oglasiti. Takšna natolcevanja so pač tipična za vašo televizijo. Nikoli oziroma - da bom povsem natančen - skoraj nikoli me ne povabite, zato pa je tako, kot je, zato pa se v javnosti širijo laži in polresnice. Če bi me povabili bolj pogosto, tako, kot je treba in kot se spodobi, bi bila tudi javnost pravilno obveščena. Tako pa bega v temi.

Ampak gospod minister, ta teden ste že bili naš gost, mislim, da v sredo.

No, res je, ampak takrat je šlo za neko terensko zadevo, stal sem pred domačo hišo, tako da tega nikakor ne moremo imeti za gostovanje. Pa še mraz je bil.

Pa saj ste vendar nastopali kot minister, govorili o aktualnih zadevah.

Profimedia

Lepo vas prosim, če nekoga povabite v goste: ali ga pustite, da zmrzuje pred lastno hišo?

Tehnično gledano, res ne.

Torej, vidite, kot sem rekel.

Ste pa bili v studiu še nekaj dni pred tem, v ponedeljek, če se ne motim.

Glejte, kdo pa gleda televizijo v ponedeljek? Nihče, še posebej pa tele vaše, ki ji tako ali tako nihče ne verjame. Jasno, če pa ves čas vabite ene in iste, druge pa vztrajno ignorirate.

Ampak bili ste tu, bili ste v studiu.

Morda res, ampak nisem bil sam. Tu je bila tudi neka gospa v sivem kostimu, pozabil sem njeno ime.

Gospa je predsednica največje opozicijske stranke. In bivša predsednica parlamenta.

No, saj pravim. Če že povabite mene, kar se, kot že rečeno, zgodi skoraj nikoli, zakaj mora biti v studiu še ta neka gospa, pozabil sem njeno ime. In to iz opozicije. To je skrajno neuravnoteženo in pristransko. No, pa saj tega smo od vaše televizije že vajeni.

Gospod minister, ne razumem. V studiu sta bila oba in vsak od vaju je pač zagovarjal svoja stališča. Mar ni to uravnoteženost?

Glejte, malo mimo je poslušati o uravnoteženosti od nekoga, ki že 75 let odkrito zagovarja skrajne vrednote, saj vsi vemo, kakšne in katere.

Nisem še stara 40, ampak pustiva to. Dejstvo je, da ste naš redni gost ...

No, glejte, kaj so za vas dejstva, to dobro vemo.

... in prav je tako, ste minister in pokrivate resor, ki je v tem obdobju verjetno najbolj na udaru. Situacija, v kateri smo se znašli, je vse prej kot rožnata. Kaj nas je pripeljalo sem?

Torej, tu je treba najprej izpostaviti medije, vašo hišo in vašim podobne, pa ne samo pri nas, tudi v tujini se, kot lahko vidite, izvaja neka gonja, neka pristranskost, veliko je natolcevanj, veliko je laži, nekatere se ves čas vabi v oddaje, drugih nikoli. Tudi mene kot ministra praktično nikoli ne povabite, da bi povedal, kaj je na stvari in kako naj se ljudje obnašajo ...

Kako pa naj se ljudje v danih razmerah obnašajo? To vprašanje je gotovo bistveno in zanima vse.

Glejte, če bi kdaj v te svoje oddaje povabili ministra ali pa koga podobnega, ki dejansko ve, kako naj se ljudje obnašajo, ki pozna ukrepe, ki jih zna razložiti, potem bi bilo ljudem lažje. Vi pa vabite opozicijo in podobne, ki že ves čas, že od prvega dne, samo rušijo in vi mediji jim pri tem, po domače, držite štango, če se lahko tako izrazim. Zdaj pa k trenutni situaciji, k ukrepom in podobnemu. Tu je seveda ključna komunikacija, vse to, kar me sprašujete, vse to je treba skomunicirati, komunikacija pa je lahko uspešna, če ima človek na razpolago medijski prostor in jaz kot minister, tako kot tudi cela vlada, tega medijskega prostora nimam. In zato ...

Gospod minister, se opravičujem! Vaše uho!

Moje uho? Kaj je z njim?

Vaše desno uho! Ne vem, kaj se dogaja, ampak izginilo je!

Glejte, me ne čudi, vi, ki ste na skrajni levi, se tako ali tako obnašate, kot da nič desnega ne obstaja. Tudi moj nos štrli rahlo v desno, vas tudi to moti?

Vaš nos je v redu, ampak zdaj izginja tudi vaše desno oko!

No, saj pravim, to je pogojni refleks ekstremista, to je neuravnoteženost, to je sovraštvo, da se tako izrazim.

Ampak gospod minister, vaša roka! Poglejte svojo levo roko!

Hudiča, kaj pa je to?!

Gospod minister, gledalke in gledalci, ne vem, kaj se dogaja ...

Jaz vem, kaj se dogaja, jaz vem! Človeka skoraj nikoli ne povabijo v studio, potem pa ga končno enkrat povabijo in ga takole izginejo! To je ta medijska realnost, da se tako izrazim, cenzura, to je medijski atentat! To je ...

Nekaj trenutkov tišine.

Torej ... Dragi gledalke in gledalci, ne vem, kaj se je zgodilo, gospod minister je, kot ste lahko sami videli, izginil pred našimi kamerami. To ni bil kak posebni efekt ali trik, oddaja teče v živo. Za trenutek se bomo poslovili, čas za kratek EPP, morda se gospod minister v tem času znova pojavi. Ne hodite nikamor, o nadaljnjem razvoju dogodkov vas bomo seveda obveščali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta