Gornja Radgona: Brez silvestrovanja, odpovedali so se novoletni okrasitvi in razsvetljavi, ves denar v dobrodelne namene

STA, A.L.
28.11.2020 08:34
V občini Gornja Radgona letos ne bo ne silvestrovanja na prostem ne silvestrskega ognjemeta. Tudi novoletni okrasitvi in razsvetljavi so se odpovedali, za to namenjeni denar iz občinskega proračuna pa bodo namenili v dobrodelne namene.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Tako se je odločil župan Stanislav Rojko ob podpori večine članov občinskega sveta. Kako bodo akcijo izvedli in komu namenili denar, bodo dorekli v kratkem. V Gornji Radgoni bodo tako simbolično okrasili le smrečico v krožišču pri meji.

Kot pojasnjujejo na občini, verjamejo, da bodo občani in občanke to odločitev razumeli in jo pozitivno sprejeli. Dogajanje v veselem decembru v občini Gornja Radgona bi bilo v normalnih razmerah sicer znova zaokroženo s številnimi dogodki in prireditvami.

Glede na ukrepe za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in glede na trenutno epidemiološko sliko in napovedi ugotavljajo, da je letos nasploh zelo težko pričakovati kakšno javno prireditev.

Kljub temu razmišljajo o organizaciji adventnih stojnic na trgu v Gornji Radgoni, vendar v okrnjeni obliki in vsebini. Seveda pa le v primeru, da bi se epidemiološka slika izboljšala in se ukrepi sprostili, še pravijo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta