Leljak: Radenska Svoboda vladi ponudila dijaški dom za migracijski center. V stranki ostro zanikali: Gre za laži!

Rok Šavel, Vestnik
05.01.2024 14:11

Da Rogaška Svoboda namerava dijaški dom nameniti za migracijski center, je na družabnih omrežjih delil župan Roman Leljak. V stranki ostro zanikali: Gre za laži in zablode!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roman Leljak
Arhiv

Napetosti pred volitvami, ki jih v Gibanju Svoboda ocenjujejo za najpomembnejše lokalne volitve v zgodovini radenske občine, se stopnjujejo. Te dni smo priča vsakodnevni ostri izmenjavi besed pred predčasnimi volitvami v občinski svet radenske občine na družbenih omrežjih, ki prihajajo tako iz enega kakor iz drugega tabora. Zdaj je župan Roman Leljak razburil z zapisom, da so v radenski Svobodi vladi ponudili radenski dijaški dom za potrebe vzpostavitve migracijskega centra in se ob tem vprašal, ali so bili temu namenjeni nedavni obiski vidnih državnih politikov iz vrst vladajoče stranke.

Gibanje Svoboda: Tega nismo nikoli načrtovali

No, na to obtožbo so mu hitro odgovorili v radenski Svobodi, kjer so izjave označili za laži in zablode Romana Leljaka, saj da Gibanje Svoboda ni tega nikoli načrtovalo. Kot so poudarili, je vse pomembne odločitve na lokalnem nivoju treba sprejeti v soglasju z občani in občankami. Pri tem niso pozabili tudi izpostaviti strankarske podpore, ki so je deležni pred tokratnimi volitvami, katere so po njihovi oceni najpomembnejše v zgodovini radenske občine. Županu je repliciral tudi Bogdan Lesjak, ki je bil svetnik Svobode pred razpadom občinskega sveta, in kandidira tudi na predčasnih volitvah.

Golob govoril o dodatnih lokacijah za začasno namestitev migrantov

O problematiki nezakonitih migracij je sicer minuli ponedeljek spregovoril premier Robert Golob, ki je v intervjuju za Kanal A dejal, da so ilegalne migracije težava celotne Slovenije in ne morejo biti koncentrirane zgolj na Ljubljano. Hkrati je razkril, da vlada ima dodatne lokacije za registracijo in začasno namestitev migrantov. Te naj bi aktivirala letos, zaradi preprečitve dodatnih težav in morebitnega odpora lokalnega prebivalstva pa ni povedal, kje naj bi te lokacije bile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta