Bolnemu slovenskemu režiserju umrla mama, ki ga je kot otroka zapustila. Ko se je vrnila, mu je posvetila le pol ure

D.Ži
22.05.2024 10:21

Življenje Vincija Voguea Anžlovarja je polno težkih preizkušenj, zelo nenavaden je bil tudi njegov odnos z mamo, ki ga je v otroških letih zapustila in se podala karieri naproti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zelo odkrito o svojem življenju in težkih preizkušnjah, ki jih to prinaša, na svojih družbenih profilih piše Vinci Vogue Anžlovar, eden najbolj znanih slovenskih filmskih režiserjev in scenaristov. Marca lani je javnost pretresla novica, da se bori z boleznijo, ki najverjetneje ni ozdravljiva. Gre za bolezen motoričnih nevronov oziroma amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), pri kateri postopoma začnejo slabeti mišice po vsem telesu, kar privede tudi do težav z dihanjem. Situacija je tako resna, da Anžlovar javno razmišlja celo o tem, kako naj bi nekoč bil videti njegov grob, želi si nagrobnik z zvezdo v slogu hollywoodskega pločnika slavnih, pri čemer je trčil na birokratske ovire. 

Te dni je režiser kultnega filma Babica gre na jug s sledilci delil še eno žalostno zgodbo. Sporočil je, da je umrla njegova mama. "Igrala je v dveh slovenskih filmih in nekaj bežnih let, več ali manj neuspešno, mojo mamo. Nato je šla v Hollywood. Danes je odpotovala za vedno ..." je zapisal na Facebooku.

Šlo je očitno za zelo kompleksen odnos, saj je že pred leti za Slovenske novice povedal, da ga je Hilda Anžlovar, ki se je pozneje preimenovala v Ingo, pri komaj štirih letih pustila pri bivši tašči Dori in očetu Marku. Ko je z režiserjem češkega rodu odhajala v ZDA, je prišla k Dori, da bi sina vzela s seboj, a naj bi Vinci imel tako visoko vročino, da ni vedela, kaj storiti. Zato je odšla brez edinca. Ko jo je naslednjič videl, je bil star že 10 let. V šestih mesecih, ki jih je preživela v Ljubljani, je z njim preživela le kakšne pol ure. Kot pišejo mediji, je njegova mama bila tudi izbrana za mis Slovenije, a so ji lento pozneje vzeli, ko so odkrili, da je bila poročena. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta