Cirkus zmešnjav: Na TV Slovenija končno predvajali prestavljen dokumentarec Poglej in zadeni, a nekaj je šlo zelo narobe

D.Ži
29.01.2024 15:29

Polemike, prestavljanje terminov in predvajanje napačnega posnetka. Vse to je spremljalo kratko vrnitev najbolj gledane slovenske razvedrilne oddaje v zgodovini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preden je za en večer obudil Poglej in zadeni, je Stojan Auer gostoval tudi v Večerovem podkastu. 
Večer

Saj ni res, pa je. Tako bi lahko na kratko strnili odisejado, ki jo je v zadnjih tednih prepotovala za en večer obujena legendarna oddaja Poglej in zadeni s Stojanom Auerjem, ki je okoli sebe zbral večji del nekdanje ekipe in ustvaril spominski šov, poklon največji in najbolj prestižni oddaji, kar jih je Slovenija imela. Oddajo so posneli v mariborski Festivalni dvorani Lent, TV Slovenija jo je nato predvajala tik pred iztekom leta in, kljub številnim polemikam, zabeležila zelo visoko gledanost. Zataknilo pa se je pri drugem delu, dokumentarcu o Poglej in zadeni, ki naj bi ga predvajali teden kasneje, a ga niso. Kot je TV Slovenija pojasnila na Facebooku, naj bi razlog bila tehnična neustreznost arhivskih posnetkov, na katerih dokumentarec temelji. Obljubili so, da bodo oddajo predvajali takoj, ko bodo rešili tehnične težave. Obljubo so držali, po nekaj čakanja in premikanja so jo predvajali v petek, ampak ... Nekaj očitno spet ni šlo po načrtih. 

Kot je na Facebooku zapisal Stojan Auer, so predvajali tisto verzijo, ki so jo 5. januarja označili za neustrezno, in ne popravljene verzije, ki je po Auerjevih besedah prestala "quality check", torej preverjanje kakovostnih standardov. Med ogledom dokumentarca večina gledalcev sicer ni opazila, da bi bilo s posnetki kaj zelo narobe. 

"Kot sem dejal na koncu oddaje. Vsi mi smo orkester. Očitno pa nekdo noče biti del našega orkestra in ponosa Slovenije. Slava jim," je napisal, a najbrž kljub vsemu olajšan, da je dokumentarec končno dočakal premiero in v mnogih prebudil spomin na čase, ko si je slovensko televizijsko razvedrilo še drznilo iti velikopotezne načrte in v oddajah gostiti največje evropske in svetovne glasbene zvezde. In to v negotovih letih po osamosvojitvi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta