Možu Natalije Verboten oddaja Poglej in zadeni ni bila prav nič všeč. Na njegove kritike se je odzvala Sandra Auer

D.Ži
04.01.2024 10:45

Projekt, ki se je po četrt stoletja za en večer vrnil na TV Slovenija, je sprožil živahno razpravo na družbenih omrežjih. Eni so navdušeni, drugi bi si želeli produkcijsko "manj retro" šov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stojan Auer in legendarni Lou Bega z uspešnico Mambo No.5.  
Bojan Mihalič

Vsekakor ne moremo reči, da je velika vrnitev oddaje Poglej in zadeni na TV Slovenija minila neopazno. Šov, ki je pred četrt stoletja praznil ulice in Slovence prikoval pred male zaslone, se je odločil Stojan Auer za en večer obuditi v Festivalni dvorani Lent, posneto prireditev pa so nato 29. decembra predvajali še na prvem programu TV Slovenija, kjer je sprožila pravi plaz spletnih odzivov. Pričakovanja so očitno bila različna, ustvarjalci projekta pa so še pred začetkom poudarjali, da gre za "reunion", nostalgični poklon časom stare slave in da bodo poskušali čim bolj obuditi estradni duh 90-ih let. In obljubo so držali.

Scenografija je posnemala tisto iz 90-ih.  
Denis Bende Živčec

Po otvoritveni plesni točki, ki jo je odplesala originalna zasedba plesalk Kazine - danes dame v zrelih letih so navdušile s svojim mladostnim videzom -, se je zvrstila prava nostalgična parada tistih, ki so v 90-ih krojili slovensko in tujo pop sceno. Od Jenny iz skupine Ace of Base, do Dominika Kozariča, Babilon, Victory, Magic Affair, Vanne, Indire iz Colonie, Louja Bege, Jana Plestenjaka in Severine.

Čarovnija je preživela! Stojan Auer držal besedo in v obujeno Poglej in zadeni pripeljal eno največjih zvezd 90-ih

Tudi odrska in grafična podoba sta zelo spominjali na tisti iz zgodnjih 90-ih. Medtem ko je obujeni šov mnoge napolnil s spomini, domačnostjo in bliščem nekih minulih časov, pa nostalgična zgodba nekaterim ni "potegnila" oziroma jih je zmotila kakovost produkcije.

Še največ prahu je dvignil facebookovski komentar Dejana Bojiča, moža Natalije Verboten, sicer pa prvega moža podjetja Bumerang ozvočenje. "Sicer ne vem, zakaj sem si to naredil in pogledal ... Pa vseeno, kaj ta Poglej in zadeni je nek štos al kaj je to?!?" je zapisal in sprožil živahno razpravo. Oglasilo se je nekaj somišljenikov, nekatere je zmotilo tudi to, da glasbeniki v oddaji opazno niso peli v živo. Nekateri se sprašujejo, kako RTV Slovenija ni škoda denarja za to, pri čemer jim je očitno ušel podatek, da je oddaja v celoti bila strošek Auerja z ekipo, TV Slovenija pa jo je zgolj dobila v predvajanje "na ključ".

Šov je odprla originalna zasedba plesalk Kazine, ki je v oddaji plesala tudi pred četrt stoletja.  
Bojan Mihalič

Med Bojičevimi komentatorji se je oglasila celo Sandra Auer, hči Stojana Auerja, in zapisala: "Žalostno, da se na tak način vzpodbuja še več hate komentarjev. Ne pozabit, vse kaj damo v svet, se nam dvojno vrne." No, Bojič je kasneje objavil še en status in napisal: "Kaj se pač menimo ... meni še vedno ni všeč ..." Še vedno pa je veliko takih, ki na spletu izražajo navdušenje nad videnim, mnogi bi si želeli oddajo ali vsaj tak tip oddaje spet redno gledati na malih zaslonih. Poglej in zadeni tako tudi skoraj tri desetletja po premieri še vedno dviga prah in deli mnenja, tako kot jih je zmeraj. Še ena nostalgična zapuščina bleščečih 90-ih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta