(FOTO) Čarobna noč! Na odprtju Baščaršije v Ljubljani tudi župan Janković, Tanja Ribič in mnogi mariborski obrazi

Denis Živčec Denis Živčec
23.04.2023 11:24

Želja se je končno izpolnila. Kultna restavracija iz mariborske Poštne ulice je z bučno zabavo odprla svojo ljubljansko izpostavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roka za gostitelja. Zoran Janković in Aljoša Marković.
Mediaspeed

Simetrala je že skoraj poravnana. Maribor-Ljubljana-Koper. Baščaršija, kultna restavracija, v kateri najglasneje bije družabno srce mariborske Poštne ulice, je odprla svojo izpostavo v Ljubljani. Tam, kjer so jo mislili že davno, a takrat niso našli primerne lokacije, zato je družina Marković prestolnico za nekaj časa preskočila in odprla restavracijo v Kopru, mariborsko Sarajevo pa preimenovala in poenotila s preostankom verige. 

Zekira Marković in Ibrica Jusić. Pripotoval je iz Dubrovnika, da je zapel njeni najljubši sevdalinki. 
Mediaspeed

Trubarjeva cesta 52 je naslov ljubljanske izpostave, elegantno nameščene na prestižni lokaciji ob Ljubljanici. Odprtje restavracije s tradicionalno bosansko hrano se je zgodilo zelo v baščaršijskem duhu - srčno, bučno, v družbi prijateljev, podpornikov in novih simpatizerjev. Tradicionalno se v Baščaršijo zaljubi tudi nekaj znanih obrazov, tako je novi zgodbi srečno pot zaželel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prišel v družbi sina Jureta Jankovića. Duhovita provokacija z zeleno majico seveda ni ostala neopažena.

Tanja Ribič je med mrzlimi valovi iskala nove poglede in napredek.
Mediaspeed

Uživala je tudi igralka Tanja Ribič, navdušena nad pristnim ambientom. Njen Branko Đurić Đuro je ta večer imel predstavo, a je druščino pozdravil preko videoposnetka. 

Za glasbeni posladek sta poskrbela tudi Platin. 
Mediaspeed

Za glasbeno čarovnijo so poskrbeli PlatinVlado Kreslin, Saša Olenjuk in tamburaši iz Novega Sada, globoko pod kožo je šel nastop legendarnega Ibrice Jusića, ki je pripotoval iz Dubrovnika, da je zapel sevdalinki, Emino in Tebi majko misli lete, ki sta lastnici Zekiri Marković še posebej ljubi. Odprtje je z obiskom pozdravil tudi veleposlanik Bosne in Hercegovine dr. Milorad Živković.

Vodja Baščaršije Aljoša Marković in ljubljanski župan Zoran Janković.
Mediaspeed

Ponudba je enaka kot v Mariboru in Kopru, cene takšne kot v Kopru, nekaj nižje so lokalpatriotsko prihranili za domači Maribor. Tudi nad to restavracijo bdi Aljoša Marković, mlada in zanosa polna nova sila Baščaršije.

Dve legendi. Tone Vogrinec in Vlado Kreslin sta se zaklepetala.
Mediaspeed

Tri leta na Londonski šoli za ekonomske in politične vede in magistrski študij na cambriški univerzi so za njim, a kri ni voda. In v njegovi tečejo gostoljubje, predanost in podjetnost njegovih staršev, Zekire in Saše Markovića, ki sta zgodbo o Baščaršiji spisala, zdaj pa mu vodenje prepustila.

Helena Cvikl in Zekira Marković,, otvoritev Baščaršije Ljubljana
Mediaspeed

Tudi podoba ljubljanske izpostave je delo bosanskega umetnika Dragana Gačnika, ki ga je navdihnila preprosta, iskrena, lepa domačnost Bosne in Hercegovine.

Tista črna kitara ... 
Mediaspeed

Kadrovsko ostajajo zvesti preverjeni formuli, zaposlene iščejo izključno v BiH. Šarmantni duh mariborske Poštne se tako še naprej širi po državi in zdaj s svojim nalezljivim nasmehom osvaja tudi Ljubljančane. 

Človek mnogih talentov. Ko je vzdušje pravo, Aljoša Marković tudi zapoje. 
Mediaspeed
Vidno ganjeni Saša Marković, več kot zadovoljen z zgodbo, ki zdaj teče tudi v Ljubljani. 
Mediaspeed
Zekira Marković in dr. Maja Lampelj,, otvoritev Baščaršije Ljubljana
Mediaspeed
Dr. Andrej Fištravec z Elisangelo Sandes in Vladom Kreslinom,, otvoritev Baščaršije Ljubljana
Mediaspeed
Zekira Markovič, VLadimir Rukavina in Vita Rukavina,, otvoritev Baščaršije Ljubljana
Mediaspeed
Zgodil se je eden tistih tipičnih baščaršijskih čarobnih večerov. 
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta