(FOTO) Sočno in slastno: Postavni mariborski plesalec razkril, kaj sta s punco počela na eksotičnem dopustu

Alenka Sivka
16.10.2022 06:00

Arnej Ivkovič si je s Sergejo privoščil nekaj užitkov na večno sončnem Zanzibarju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Postavni Arnej Ivkovič, zmagovalec šova Zvezde plešejo in simpatični voditelj na radiu Krka, se je z dekletom Sergejo odpravil na pozne počitnice na Zanzibar. Afriški otok ju je čisto prevzel, nazaj sta prišla polna lepih spominov in z nami sta delila nekaj prekrasnih fotografij. 

Osebni Arhiv

Zakaj sta se odločila ravno za Zanzibar? "Čisto po naključju," odgovarja Arnej, "ker sva iskala malo bolj eksotičen kraj, nekaj drugačnega. Skoraj sva se že odpravila na Kubo, pa sva še pravočasno prebrala, da je zdaj tam obdobje hurikanov in sva si na srečo premislila. Na dopustu sva uživala 13 dni, čeprav nama je 1 cel dan vzela vožnja do tja."

Osebni Arhiv

Kaj sta videla, doživela? "Navdušila naju je njihova kultura, način življenja. Da dejansko živijo s tem, kar imajo, z zelišči, sadjem, morsko hrano. Okusi so popolnoma drugačni, bolj intenzivni kot pri nas. Ni boljšega kot to, da za zajtrk zagrizeš v sveže odtrgan ananas in popiješ sveže stisnjen sok iz pasijonke in manga. Zelo zanimiv je tudi njihov promet. Vozijo kot Angleži, po levi, a vozijo, kot da ni nobenih znakov, semaforjev ali črt na cesti. Smerne kazalce in luči uporabljajo samo kot nakazilo: 'Ej, jaz te prehitevam, umakni se!'" pravi Mariborčan.

Ju je Zanzibar tako prevzel, da se bosta še vrnila? "Trenutno ne načrtujeva daljšega potovanja, ker ti večurni leti niso ravno za naju. Šest ur sedeti na letalu in potem tri do štiri ure čakati na letališču na naslednji let, ki spet traja šest ur, ni ravno kar tako in na koncu si samo še dodatno utrujen. Ampak glede na to, kar te čaka na cilju, je pa vredno in zagotovo se bova na Zanzibar kdaj še vrnila. Sicer pa rada raziskujeva različne kraje, tako da se redko vrneva na isto mesto. Na svetu je še veliko stvari za odkrit,"  je zadovoljen z zadnjim potovanjem Arnej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta