Hči Brucea Willisa spregovorila o očetovi težki bitki z boleznijo: "Vem, da ve, kako zelo ga imam rada"

D.Ži
03.09.2024 10:04

Frontotemporalna demenca je redka vrsta demence, ki povzroča težave z vedenjem in govorom, a družinski člani filmskega zvezdnika so sprva težave pripisovali izgubi sluha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanje Brucea Willisa je zadnje čase nespremenjeno. 
Profimedia

Igralec Bruce Willis se je pred dvema letoma umaknil iz javnega življenja, potem ko so mu diagnosticirali afazijo in frontotemporalno demenco. Njegova družina od časa do časa z javnostjo deli, kako se igralec počuti. Zdaj je to storila Tallulah Willis, igralčeva hči.

Tallulah je za E! News dejala, da se Bruce "počuti enako, kar je v njegovi situaciji dobro. Najini obiski so polni ljubezni in mislim, da to prevlada nad vsem."

"Vem, da ve, kako zelo ga imam rada. Vem, kako zelo me ima rad in vem, kako zelo ima rad vse nas," je dejala. Čeprav je Bruceovo stanje težko za vso družino, Tallulah pravi, da je "ustvarilo možnost za več ljubezni med nami."

Frontotemporalna demenca je redka vrsta demence, ki povzroča težave z vedenjem in govorom. Imenuje se tudi Pickova bolezen ali demenca čelnega režnja. Prvi vidni simptomi so spremembe osebnosti in vedenja ter težave z govorom. Ta vrsta demence se nanaša na čelni in temporalni del možganov, kjer pride do poškodb zaradi bolezni. Ni znano, kaj jo povzroča, vendar je pogosta genetska komponenta.

"Že dolgo sem vedela, da je nekaj narobe. Začelo se je z nekakšnim nejasnim odzivom, ki ga je vsa družina pripisovala hollywoodski izgubi sluha," je povedala Tallulah in dodala, da so mu pogosto rekli, naj pove nekaj glasneje, in za vse krivili film Umri pokončno.

Razkrila je, da se je izogibala znakom njegove bolezni in da ni ponosna na to, kako jih je potlačila. Kot drugi razlog, zakaj je celotno situacijo ignorirala, je navedla tudi to, da se je hkrati sama borila z anoreksijo.

"Medtem ko sem se jaz borila s telesno dismorfijo in o tem govorila na Instagramu, se je moj oče tiho boril," je povedala in razkrila, da jo je kmalu prevzela misel, da njen oče ne bo mogel govoriti na njeni poroki.

Marca je razkrila, da so ji lani poleti diagnosticirali avtizem. Objavila je fotografijo sebe in očeta, kako skupaj pozirata na rdeči preprogi igralčevega filma "The Whole Ten Yards" iz leta 2004, v katerem je zaigrala kot 10-letna deklica.

"Povej mi, da si avtist, ne da bi mi poveš, da si avtist," je zapisala ob videu, v katerem igralec odgovarja na vprašanja novinarke, ona pa se ga dotika po glavi. "Pravzaprav je to prvič, da sem javno delila svojo diagnozo. To sem izvedela lansko poletje in spremenilo mi je življenje," je dodala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta