Slabo je: Družina razkrila, kaj je z Brucem Willisom v resnici narobe, oboževalci so pretreseni

D.Ži
17.02.2023 09:45

Če so sprva govorili o afaziji, je zdaj jasno, da gre z zdravjem legendarnega igralca le še strmo navzdol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bruce Willis se je skoraj povsem umaknil iz javnosti. V njegovem imenu zdaj z javnostjo komunicirajo njegovi bližnji. 
Profimedia

Družina Brucea Willisa je delila srce parajoče novice o njegovem zdravju. V izjavi, objavljeni na Instagramu, ki sta jo podpisali njegovi hčerki, žena Emma Heming in nekdanja žena Demi Moore, so njegovi bližnji razkrili, da so igralcu diagnosticirali frontotemporalno demenco, manj kot leto dni po tem, ko se je upokojil zaradi diagnoze afazije.

Profimedia

"Radi bi začeli z izražanjem naše najgloblje hvaležnosti za vso ljubezen, podporo in čudovite zgodbe, s katerimi ste nas zasuli, odkar smo objavili Bruceovo prvo diagnozo. V tem duhu smo želeli deliti novico o našem ljubljenem možu, očetu in prijatelju, saj zdaj bolje razumemo, skozi kaj gre. Odkar smo spomladi 2022 objavili Bruceovo diagnozo afazije, se je njegovo stanje poslabšalo in zdaj imamo natančnejšo diagnozo: frontotemporalna demenca. Na žalost so težave s komunikacijo le en simptom bolezni, s katero se spopada Bruce. Čeprav je boleče, gre za olajšanje, ko končno izveš za pravo diagnozo," je sporočila Bruceova družina, nato pa pojasnila, kaj diagnoza pomeni.

Profimedia

"Frontotemporalna demenca je kruta bolezen, za katero mnogi med nami še nikoli nismo slišali, a lahko prizadene vsakogar. Pri ljudeh, mlajših od 60 let, je to najpogostejša oblika demence in je bolj razširjena, kot si mislimo, saj včasih traja leta, preden jo diagnosticirajo. Danes je še vedno neozdravljiva, upamo, da se bo to v prihodnjih letih spremenilo. Ko bo Bruceovo stanje napredovalo, upamo, da bo medijska pozornost dvignila zavest o bolezni, ki potrebuje več raziskav," pišejo.

"Bruce je vedno verjel, da lahko s svojim glasom pomaga drugim in ozavešča o pomembnih vprašanjih, tako javno kot zasebno. V svojih srcih vemo, da če bi lahko, bi želel pritegniti pozornost in se poskusil povezati s tistimi, ki se prav tako spopadajo s to izčrpavajočo boleznijo, ki prizadene tudi njihove družine," so zapisali in povabili druge s podobnimi izkušnjami, naj se oglasijo pri njih.

Profimedia

"Bruce je vedno našel veselje v življenju in rad pomagal vsem, ki jih je poznal. Veliko nam je pomenilo, da smo videli, da je bila skrb obojestranska," je zapisano v izjavi, ki je razžalostila Willisove številne oboževalce.

Hollywoodski legendi so marca lani diagnosticirali afazijo, možgansko motnjo, ki vpliva na sposobnost učinkovitega komuniciranja, zaradi česar se je moral umakniti iz igralstva.

Pred kratkim so viri blizu igralca medijem razkrili, da se njegovo stanje slabša in da njegova družina upa na čudež, nazadnje pa so ga v javnosti videli konec januarja, ko se je s prijatelji sprehajal po Los Angelesu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta