Hrvaška vlada Baby Lasagni namenila 50 tisoč evrov, glasbenik želi, da gre denar za bolne otroke. Odzval se je Plenković

Va, STA
16.05.2024 16:27

Nagrade ne more sprejeti iz več razlogov, je povedal predstavnik Hrvaške na letošnji Evroviziji, eden je, da obstaja veliko posameznikov in organizacij, ki denar potrebujejo bistveno bolj od njega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Baby Lasagna na evrovizijskem odru na Švedskem.
EPA

Umaški glasbenik s pravim imenom Marko Purišić se je zahvalil za sredstva, ki pa bodo po njegovih besedah bolje koristila bolnim otrokom. Na instragramu je objavil, da se zahvaljuje hrvaški vladi za denarno nagrado v višini 50.000 evrov, a da je iz več razlogov ne more sprejeti. Kot enega od razlogov je navedel, da obstaja veliko posameznikov in organizacij, ki denar potrebujejo bistveno bolj kot ga sam.

Zato je drugi z letošnje Evrovizije prosil predsednika vlade Andreja Plenkovića, da v njegovem imenu polovico sredstev nakaže zagrebškima Zavodu za otroško onkologijo in hematologijo z dnevno bolnišnico Mladen Ćepulić, drugo polovico pa Zavodu za otroško hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvotvornih matičnih celic KBC. V obeh bolnišnicah so nad pevčevo potezo navdušeni in so se mu že javno zahvalili. Oglasil pa se je tudi Plenković. Reakcija Baby Lasagne je sijajna, je komentiral hrvaški premier, "prav takšna, kot sem ga začutil, ko sva govorila v nedeljo, na sprejemu po vrnitvi z Evrovizije". Predsednik hrvaške vlade je zagotovil, da bodo željo Baby Lasagne spoštovali. 

Baby Lasagna je s s svojo pesmijo Rim Tim Tagi Dim, v kateri med drugim govori o anksioznosti, veljal za največjega letošnjega favorita Evrovizije. Stavnice so mu napovedale zmago. Vendar mu jo je odnesel švicarski nebinarni glasbenik Nemo s skladbo The Code. Hrvaški glasbenik jo je označil za fantastično "Mislim, da si je zaslužil zmago," je dejal. Obenem se je pevec, ki je prejel največje število točk občinstva, ob tem pošalil z besedami, da na koncerte ne hodi žirija, ampak občinstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta