Hude obtožbe proti očetu ljubimca princese Diane: "Bil je pošast, spolni plenilec brez morale"

D.Ži
20.09.2024 12:44

Mohamed Al Fayed je do smrti vztrajal, da je bila usodna prometna nesreča princese in njegovega sina Dodija skrbno načrtovana zarota kraljeve družine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Diana in Mohamed Al Fayed. Bila sta si relativno simpatična.
Profimedia

Egiptovski milijarder in nekdanji lastnik veleblagovnice Harrods Mohamed Al Fayed je bil leto dni pred smrtjo, dočakal je 94 let, obtožen spolne zlorabe in posilstva.

Oboževal je družbo zvezd. Al Fayed in Cher.  
Profimedia

Britanski BBC v novem dokumentarcu "Al-Fayed: Predator at Harrods" predvaja pričevanja več kot 20 nekdanjih zaposlenih, ki so pokojnega milijarderja in očeta Dodija Al Fayeda, takratnega ljubimca princese Diane, obtožili nadlegovanja.

Dokumentarec obenem razkriva, kako je Harrods vedel za obtožbe in Al Fayedu celo pomagal pri njihovem skrivanju. Zločini naj bi se bili zgodili v Londonu, Parizu, St. Tropezu in Abu Dabiju.

Al Fayed je umrl 30. avgusta 2023, star je bil 94 let.  
Profimedia

"Mohamed Al Fayed je bil pošast, spolni plenilec brez kakršnega koli moralnega kompasa," je dejala ena žrtev, medtem ko je druga povedala: "Jasno sem povedala, da ne želim, da se to zgodi. Nisem dala privolitve. Samo želela sem končati."

Med približno 20 ženskami je tudi nekdanja asistentka, ki je izrazila jezo nad njegovo upodobitvijo v seriji "The Crown": "Bil je zloben. To me jezi, ljudje se ga ne bi smeli spominjati takega. On ni to, kar prikazujejo."

Dokumentarec razkriva, kako je Harrods vedel za obtožbe in Al Fayedu celo pomagal pri njihovem skrivanju. 
Profimedia

Trenutni lastniki Harrodsa so povedali, da so zgroženi nad obtožbami in da so bile žrtve Al Fayeda razočarane, zaradi česar se jim je trgovina opravičila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta