Jerca Legan pretresla Slovenijo z izpovedjo o mračnem, toksičnem zakonu, Milan Cvikl pa proti njej sproža postopek

D.Ži
09.02.2023 11:49

Ni ostalo samo pri novici o ločitvi. Nekdaj eden najbolj občudovanih parov slovenske družabne scene se je znašel sredi prave ločitvene vojne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Cvikl in Jerca Legan Cvikl v času, ko sta v javnosti še veljala za harmoničen in uspešen par. 
Mediaspeed

Nič ni kazalo na to, da se bo njun zakon končal, še manj, da se bo izrodil v javno obračunavanje. No, vsaj tistim, ki so ga spremljali od daleč. Jerca Legan in Milan Cvikl sta zagotovo že dolgo vedela, da stvari ne delujejo. Če se je zdelo, da bo ostalo le pri novici o ločitvi, ki je odjeknila pred pol leta, zdaj javnost dobiva vpogled v njun očitno zelo težaven odnos. Jerca Legan je v intervjuju, ki ga je Sonji Javornik dala za revijo Jana, povedala: "Vztrajati v takšnem toksičnem odnosu bi pomenilo: ali si nora ali boš pa znorela." 

Toliko vsega je očitno v njeni zvezi s Cviklom, s katerim sta se poročila 2009 in spočela dva otroka, bilo narobe. Šlo je, kot pravi sama, za "mračen" zakon. 

Mediaspeed

"Idealizirana pripoved, ki se je slikala skozi medijske zapise o dosežkih in selitvah, je bila del realnosti, a hkrati maska za temačnejše ozadje, s katerim sem morala živeti. Ker sem bila vzgojena v pošteno, skromno in delavno dekle, ki je skozi življenje postajalo odporno proti marsičemu, očitno nisem zmogla prepoznati, da bi imel kdo z egocentričnostjo ter posesivnostjo slabe namene, zato sem negativne okoliščine trmasto filtrirala, ne da bi se postavila zase," je povedala v intervjuju. Pravi, da kruta spoznanja trinajst let pozneje bolijo, a hkrati hrabrijo, in da je odslej z drugačno lestvico vrednot lahko samo lepše. V intervjuju razkriva, da je bila označena za neukrotljivo in nesposobno, da je bilo zaradi domnevnih službenih obveznosti skupnih družinskih trenutkov vedno manj, ostal naj bi prostor le še za ukazovanje, kričanje, kritiziranje in žaljenje. Govori celo o poskusih vojaškega discipliniranja in nenehni kregariji zaradi banalnosti. 

Tit Košir

Intervju ni ostal brez odziva njenega bivšega partnerja, ki je zoper Legan sprožil kazenski postopek. V odzivu, ki ga je objavil Žurnal24, trdi, da so navedbe v celoti neresnične in "žaljive ter škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene".

Mediaspeed

"Zoper Jerco Legan bom v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke. Slednja je s tem intervjujem in objavo neresničnih dejstev v tisku prešla meje dopustnega in izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, kot tudi znake kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka," je dodal. Poudarja, da so vsi postopki med njim in ženo na sodišču tajni, zato jih ne sme podrobneje komentirati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta