Jerca Legan razkrila, kako je Milan Cvikl sprejel ločitev: Zanimali so ga le še status, ugled in premoženje

D.Ži
27.02.2023 11:34

V razvpitem intervjuju, v katerem je antropologinja spregovorila o težavah v svojem zakonu, izvemo tudi, kakšno je bilo soočanje z željo po ločitvi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jerca Legan Cvikl je v Jani razkrila, kako se je njen zakon skozi leta nepopravljivo skrhal.
Osebni Arhiv

Ni se še poleglo. In se tudi nekaj časa najbrž še ne bo. Ločitev Milana Cvikla in Jerce Legan je presenetila slovensko javnost. Z izjemno odkritim intervjujem, ki ga je ona dala Sonji Javornik za revijo Jana, pa smo dobili še podrobnejši vpogled v nekaj, kar se je vsem zdelo kot naravnost popoln zakon. A je bil vse prej kot to.

Milan M. Cvikl in Jerca Legan Cvikl sta dolgo veljala za popoln par na slovenski družabni sceni.  
Mediaspeed

Med drugim je Legan za Jano razkrila, kako je Cvikl sprejel njeno željo po ločitvi. "Sprva ni sprejel, saj je bilo soočenje z resnico, ki ni bila več krojena po njem, nepričakovano. Čeprav so bile v najinem odnosu vse faze, od idealizacije in omalovaževanja do zavrženja, ko je situacija zame in otroka postala nepopravljiva in reševanje neizbežno. Tudi pozneje ni dojemal, da bi vendarle moral prevzeti svoj del odgovornosti, in poskušal karkoli popraviti. Zanimali so ga le še formalni status, družbeni ugled in skupno premoženje. Za vse troje se je bil pripravljen krčevito boriti, zato je zapravil zadnje možnosti, da bi sploh še kdaj v prihodnje normaliziral odnose," je povedala Jerca Legan, sicer antropologinja, publicistka in filantropinja.

Intervju ni ostal brez odziva njenega bivšega partnerja, ki je zoper Legan sprožil kazenski postopek. V odzivu, ki ga je objavil Žurnal24, trdi, da so navedbe v celoti neresnične in "žaljive ter škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene".

Mediaspeed

"Zoper Jerco Legan bom v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke. Slednja je s tem intervjujem in objavo neresničnih dejstev v tisku prešla meje dopustnega in izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, kot tudi znake kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka," je dodal. Poudarja, da so vsi postopki med njim in ženo na sodišču tajni, zato jih ne sme podrobneje komentirati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta