(VIDEO) Huda konkurenca za Joker Out: Evrovizijske oboževalce čez noč obnorela atraktivna francoska predstavnica

D.Ži
23.02.2023 10:06

La Zarra. Je to ime naslednje evrovizijske zmagovalke? Vse več oboževalcev največjega evropskega glasbenega tekmovnja se navdušuje nad skladbo Evidemment.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
La Zarra se bo na evrovizijskih stavnicah zagotovo še povzpela.
Profimedia

Francijo bo na letošnji Evroviziji zastopala 25-letna pevka La Zarra s pesmijo Evidemment, kar v slovenščini pomeni Očitno. Od zmage v francoski različici Eme, tekmovanju C'est vous qui deciz, se La Zarra bliskovito vzpenja po stavnicah in je trenutno na 11. mestu.

Odzivi na francosko predstavnico so preplavili tudi družbena omrežja, številni pa ji že napovedujejo zmago na liverpoolski Evroviziji.

"Zmagovalka", "To je najboljša pesem doslej na letošnji Evroviziji", "Končno lepa pesem", "Ta je moja najljubša", "12 točk" so le nekateri komentarji navdušenih evrovizijskih oboževalcev.

La Zarra svojo pesem opisuje kot univerzalno ljubezensko himno, ki jo lahko zapoje vsak, govori pa o njenem bivšem fantu, s katerim je bila v toksičnem razmerju, in o tem, kako je zaradi razhoda postala močnejša in boljša oseba.

"Nikoli ne bo več dekle od prej," je eden od verzov pesmi.

S pravim imenom Fatima Zahra Hafdi, La Zarra je kanadsko-maroška pevka, ki je zaslovela leta 2016, ko je izdala singel "Printemps Blanc" s francoskim reperjem Nirom. Lani je požela velik uspeh s pesmijo Tu t'en iras, ki ima na YouTubu več kot 19 milijonov ogledov.

Francija je doslej petkrat zmagala na Pesmi Evrovizije, nazadnje leta 1977. Za največjo favoritko Evrovizije 2023 spet velja Ukrajina, na drugem mestu je Švedska, ki skladbe še ni izbrala, tretji so Norvežani. Slovenija, ki jo zastopajo Joker Out s skladbo Carpe Diem, je trenutno na stavah za zmago na 30. mestu, Hrvaška je s kontroverznimi Let 3 na 15. mestu.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta