Milijoni padajo z neba: Znano je, koliko v enem letu brez posebnega napora zasluži princ William

D.Ži
26.07.2024 09:41

Z vzponom po kraljevi hierarhiji je britanski prestolonaslednik pridobil pravice do prihodkov vojvodstva Cornwall. In teh je zelo veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prince William na finalu evropskega nogometnega prvenstva, kjer so Britanci izgubili proti Špancem.  
Profimedia

Čeprav denar ni stvar, ki bi morala plemiče zelo skrbeti, pa vendar nas vsake toliko presune, s koliko denarja imajo dejansko opravka. Tuji mediji te dni poročajo o zaslužkih britanskega princa Williama, čigar finančni podatki so javno dostopni.

Williamu je na finalu Eura družbo delal tudi najstarejši sin George.  
Profimedia

V javnem poročilu o prinčevih poslovnih načrtih za leto 2023 je bilo razkrito, da je princ od svojega posestva v vojvodstvu Cornwall prejel več kot 23 milijonov funtov prihodkov, piše Page Six.

William je posest podedoval od svojega očeta, kralja Karla III., leta 2022, od naložb in davkov na tem ozemlju mu je pripadlo 23,6 milijona funtov. Ob prihodu očeta na prestol je prejel tudi nov naziv – vojvoda cornwallski.

Princ William in žena Kate, ki se je zadnje tedne borila z rakom.  
Profimedia

Imenovali so ga tudi za pokrovitelja nogometne zveze, enak naziv pa je pred njim nosila njegova babica, kraljica Elizabeta II. Dobil pa je še pristojnosti nad dobrodelno organizacijo Welsh Guards in združenjem Royal Cornwall Agricultural Society. Imenovan je bil tudi za predsednika redov Victoria in George Crosses.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta