Poklon turbulentni karieri: Ob dveh polnih dvoranah so Mirana Rudana v Mariboxu na premieri filma Amen oblile solze

Jon Knez Jon Knez
11.04.2024 12:42

Publika je še vedno na njegovi strani, njegova ljubezen je Štajerka, zato je bilo jasno, da bo premiera biografskega filma o enem najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenikov imela močan čustveni naboj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Rudan in Denis Bende Živčec sta ob prihodu kar zapela Zdaj dvignimo čaše, Rudan pa je oboževalko Jožico presenetil z rojstnodnevnim voščilom.
Mediaspeed

Dve polni dvorani, kariera, ki traja že več kot 40 let, in zgodba, polna vzponov in padcev. Zelo poseben večer je potekal v Mariboxu, kjer je pevec Miran Rudan svojim oboževalcem podaril Amen, film o svojem turbulentnem življenju. Čustev poln dogodek, v katerem so Rudana nekajkrat od ganjenosti nad lepim odzivom oblile solze, je bil priklon glasbeni dediščini enega najbolj znanih slovenskih izvajalcev.

Ta dva sta skozi leta zašibila že na tisoče kolen oboževalk. Miran Rudan in Steffanio, nekdaj član skupine Game over
Mediaspeed

Pod režiserskim vodstvom Bojana Kodelje in ob glasbeni podlagi Bora Zuljana je 90-minutni film spomnil na vse presežke in drame njegovega življenja.

Večerovec Denis Bende Živčec je premiero vodil v svojem duhovitem slogu in z ganljivimi vprašanji Rudana pripeljal celo do solz.
Mediaspeed

Amen prikazuje prelomne trenutke, tudi tiste, ki bi jih Rudan morda raje pozabil, a ničesar ni zavijal v celofan, niti dveh prometnih nesreč in svojega ponovnega rojstva.

Direktor Mariboxa Stipe Jerič in Stojan Auer, ki Rudanov koncert 12. aprila gosti v Festivalni dvorani Lent.
Mediaspeed

"Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko … predvsem padcev. A na koncu koncev močan ego, ki ga ima, ga vedno znova postavi nazaj na noge, publika, ki ga ima rada, pa mu seveda daje toliko večjo moč za to, da se zmeraj znova rad vrača," je o Rudanu povedal Stojan Auer.

Turbulentni življenjski zgodbi sta se prišla poklonit tudi Sandra Auer in Mark Zebra, glasbeni zvezdnik nove generacije.
Mediaspeed

V filmu so spregovorili tudi Miki Šarac, Alfi Nipič, Vili Resnik, Dean Windisch, Andrej Karoli, Tone Košmrlj, Matjaž Vlašič in drugi. Ena največjih zvezd filma je Miranova mama Slavica.

Laure ni več, odšla je drugam, prišli pa so prijatelji Gregor Žigon iz ProCare, Gordana Kosanič, vodja lenarškega VDC Polž, in Miran Bende Živčec, lastnik potovalne agencije Galileo 3000
Mediaspeed

Film je režiral Bojan Kodelja. "Film je nastajal kar nekaj časa. Lahko bi bil dolg še vsaj pet ur, ker vsebine se je v tem času nabralo res veliko in bilo se je kar težko odločiti, kaj se v filmu poudari. Vsem, ki smo film ustvarjali, lahko rečem, da nam je bilo lepo, prijetno in predvsem čustveno, in ko je v času montaže Miran kdaj prišel v studio, so tako njemu kot meni včasih tekle solze," pravi režiser. 

Ksenija Arzenšek, pomočnica direktorja Mariboxa, Miran Rudan, ki pravi, da s filmom ne želi zaslužiti niti centa, saj ga poklanja oboževalcem, in vsestransko nadarjeni Dean Kikec
Mediaspeed

Pogovor z glasbenikom in režiserjem je po obeh premierah vodil Večerov novinar Denis Bende Živčec, ki mu je Rudan, ki ta petek s skupino inDesign koncertira v mariborski Festivalni dvorani Lent, povedal, da se že veseli premiere drugega dela filma čez 40 let.

Kar žarel je Miran na večeru, ki ga je oboževalcem poklonil ob 40-letnici kariere. Štajersko ima zelo rad, saj je Štajerka tudi njegova boljša polovica. 
Mediaspeed

"Film je povedal vse, kar je resnično, kar se je zgodilo, tudi o nesreči in govori o vsem, kar je noter v meni. Režiser pa je znal vse to lepo povedati, saj se poznava od 16. leta. Vendar, kot sem že povedal, ta film ne pomeni konca moje kariere. Nastaja namreč že drugi del in tole čudovito publiko že danes vabim na ogled drugega dela, ki bo čez 40 let," je sklenil Miran Rudan.

V zvezdniški maniri se je Miran Rudan podpisal tudi na plakat filma Amen. 
Mediaspeed
Bojan Kodelja, režiser filma, ki je nastajal skoraj dve leti, in Miran Rudan, pripravljen na naslednjih 40 let. 
Mediaspeed
Na premieri Miranovega filma Amen - 40 let glasbene kariere.
Mediaspeed
Film Amen je napolnil kar dve dvorani Mariboxa.
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta