Poslovil se je hrvaški kralj zabave: Po bitki z rakom umrl Jasmin Stavros

D.Ži
04.05.2023 09:10

Bolezen je bila prehuda. Na kliniki na Jordanovcu je umrl eden mednarodno najbolj uspešnih hrvaških glasbenikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški pevec Jasmin Stavros je umrl v 68. letu starosti na kliniki za pljučne bolezni na Jordanovcu. Žalostno novico so hrvaškim medijem potrdili njegov menedžer Ljubo Šeperić in zdravniki KBC Zagreb. Boril se je s kostnim rakom, zdravil se je na KBC Rebro.

V petih desetletjih na odru je veljal za enega največjih garačev na sceni in dolga leta imel tudi po 120 koncertov na leto, šele zadnja leta po lastni odločitvi skoraj desetkrat manj, piše Jutarnji list. 

Jasmin Stavros na Večerovem pikniku leta 2006.
Igor Napast

Že od prvih dni svoje kariere, ki jo je začel kot bobnar, je bil znan po profesionalnosti, pa tudi po pripravljenosti govoriti o temah, ki so se jim mnogi znani v intervjujih izogibali. Dejal je, da ne želi ničesar skrivati, tudi ko je beseda nanesla na njegovo družino, ljubezen in življenjske bitke.

Za ljubezen svojega življenja je vselej označeval ženo Žarko, za katero je pravil, da mu jo je poslal sam bog. Igral je v skupini More in živel pestro glasbeno življenje. 

Z ženo Žarko sta spočela dva sinova. Starejši Milo je glasbeni producent, ki ima iz razmerja s televizijsko novinarko Ano Miščević sina, prav tako Mila. Slavni dedek ga je oboževal.

Mlajši sin Krešo, danes star 44 let, ima skoraj vse življenje zdravstvene težave. Kot otrok je prebolel meningitis, kasneje so ugotovili, da ima hidrocefalus, prestal je tudi vrsto operacij.

Jasmina Stavrosa, ki mu je bilo v resnici ime Milo Vasić, so pred tem zaradi zapletov na pljučih premestili na kliniko za pljučne bolezni Jordanovac. Z oddelka za onkologijo na Rebru v Zagrebu so ga premestili na sosednjo Kliniko za pljučne bolezni, razlog za premestitev v drugo bolnišnico pa je bilo, kot smo izvedeli, nabiranje vode v pljučih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta