Ste vedeli, da obstaja še ena sestra? Peter Prevc mimogrede razkril manj znano dejstvo o svoji slavni družini

D.Ži
15.02.2024 10:40

V slovenskih medijih se vse vrti okoli štirih najbolj znanih članov legendarne skakalne družine, a obstaja tudi članica, o kateri ne vemo skoraj ničesar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domen, Peter in Cene Prevc so, tako kot sestra Nika, najbolj znani člani družine Prevc. A obstaja še ena sestra. 
Tit Košir/M24.si

Slovenci smo z družino Prevc tako povezani, da se nam med konci tedna včasih zdi, da so člani najbolj znane evropske skakalne družine na nek način tudi člani naših družin, tako zelo stiskamo pesti za njihove športne uspehe. Zdi se, da o Prevcih vemo skoraj vse, kar pa seveda še zdaleč ne drži. Vemo predvsem to, da po njihovih žilah teče izjemen talent za smučarske skoke. Peter je zmagal v svetovnem pokalu in osvojil štiri olimpijske kolajne, na skakalnicah blesti tudi Domen, svoj čas je dobro šlo tudi Cenetu, ena najsvetlejših zvezd tega športa je trenutno sestra Nika, vodilna v svetovnem pokalu. Nabrala je že 949 točk.

Ampak ... Ste vedeli, da imajo najslavnejši člani družine Prevc še eno sestro? Na to manj znano dejstvo je te dni spomnil kar Peter sam, ki se ji je javno zahvalil. Naš šampion je na tiskovni konferenci naznanil, da namerava svojo tekmovalno kariero ob koncu sezone skleniti. Ob tem se je na družbenih omrežjih zahvalil tudi obema sestrama. 

"Hvala vam, navijačem. Hvala trenerjem, sotekmovalcem, Smučarski zvezi, sponzorjem, medijem. In, družini – moji Mini in najinima zlatima fantoma. Hvala tudi staršema, bratoma in sestrama. Hvala babi, dedi in Aljaž," je zapisal Peter. Drugi sestri je ime Ema in, kot je slišati, vsaj zaenkrat nima skakalnih ambicij. Glede na to, čigave gene ima, sumimo, da tudi njo v življenju čaka veliko uspeha in predanosti temu, kar koli pač bo že počela.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta