Tako sta videti 21 let kasneje: Bili sta najslavnejši lažni lezbijki na svetu in se poljubljali v šolskih uniformah

D.Ži
18.05.2023 12:13

Julia Volkova in Lena Katina sta nekoč bili članici razvpitega ruskega dueta t.A.T.u. Danes si ruski homofobi prizadevajo njune mednarodne uspehe izbrisati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julia Volkova in Lena Katina sta svoj čas dvigali oblake prahu. Danes najbrž ne bi bili nič posebnega. 
Profimedia

Članici nekoč priljubljenega ruskega ženskega dueta t.A.T.u. sta se po dolgem času pojavili v javnosti, peli sta na tekmi med Zenitom in Spartakom, in to kljub prizadevanjem privržencev Vladimirja Putina, da bi ta nastop odpovedali, saj naj bi promoviral LGBT skupnost.

Dekleti sta se skozi leta precej spremenili. No, predvsem ena od njiju. 
Profimedia

Danes 38-letni Julia Volkova in Lena Katina sta leta 1999 postali svetovni zvezdi, o tem, kako zelo sta se spremenili, pa pričata njuni zadnji fotografiji, saj ju ni enostavno prepoznati na prvi pogled.

Duet t.A.T.u. je bil najbolj znan po svoji pesmi iz leta 2002 "All The Things She Said", ki je sprožila mednarodno polemiko zaradi videospota, v katerem sta Julia in Lena upodobili mladoletni lezbični par. V njem se oblečeni v šolske uniforme strastno poljubljata na dežju, medtem ko ju opazujejo vrstniki, nekatere televizije so ga celo zavrnile, saj naj bi bil neprimeren za mladoletne.

Skupaj sta se na sceno vrnili med nogometno tekmo. 
Profimedia

Pevki sta nazadnje nastopili leta 2016, Putinovi privrženci pa poskušajo danes zabrisati vse sledi za njunimi uspehi. Danes je Julia mati dveh otrok, medtem ko je Lena poročena z milijonarjem, poslovnežem Dmitrijem Spiridonovom, s katerim trenutno pričakuje drugega otroka.

Nekateri si danes v Rusiji zelo prizadevajo, da bi izbrisali njune dosežke, tudi na področju boja za pravice istospolno usmerjenih. 
Profimedia

Duet uradno ne obstaja od leta 2011, čeprav sta se pred sedmimi leti ponovno združili v televizijski oddaji. Kljub temu se nekateri še naprej zelo trudijo prepovedati njune nastope in vse, kar je z njima povezano.

Med homofobnimi nasprotniki je tudi poslanka Tatiana Butskaja, ki zahteva popolno prepoved vsebin t.A.T.u., češ da spodbujajo istospolne odnose.

Leta 2008 na filmskem festivalu v Cannesu. 
Profimedia

"V otroštvu mi v življenju ni prišlo na misel, da bi lahko bilo dekle z dekletom, dokler se ni pojavil t.A.T.u," je nekoč povedala Butskaja.

Leta 2003 v priljubljeni nemški oddaji 'Wetten dass...?' 
Profimedia

Julia je imela po slavi, ki jo je dosegla po zaslugi skupine, težko pot. Pred sedmimi leti je prebolela raka na ščitnici, zaradi česar ji je oslabel glas. Pred dvema letoma je v svoji karieri naredila nepričakovan preobrat, ko je oznanila, da namerava kandidirati za poslanko v ruskem parlamentu. Dvakrat je že zamenjala vero, potem ko se je leta 2010 spreobrnila v islam, se je leta 2017 vrnila k pravoslavni veri. Zadnja leta preseneča s svojim videzom, številni so opazili, da se je s plastičnimi operacijami popolnoma spremenila. Iz zagrizene rokerice je postala prava spletna vplivnica, a fotografije z začetka tisočletja objavlja le redko, saj je na njih videti zelo drugače.

V resnici nista bili lezbijki, a zgodba se je prodajala sto na uro. 
Profimedia

Lena je ostala zvesta sebi in leta 2014 je izdala prvi solo album. Še vedno snema skladbe in nastopa po vsej Rusiji. Z dolgoletnim fantom, glasbenikom Sašo Kuzmanovićem, se je poročila leta 2013, dve leti kasneje se je paru rodil prvi otrok, a sta se leta 2019 ločila in danes je v srečni zvezi z milijonarjem.

Leta 2003 sta s skladbo 'Ne ver, ne bojsia, ne prosi' nastopili na Pesmi Evrovizije v Rigi. Osvojili sta 3. mesto.
Profimedia

Po razpadu skupine sta se dekleti sprli in šli vsaka na svojo pot, a kot kaže, jima je medtem uspelo razčistiti stara nesoglasja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta