Težko je bilo zadržati solze: Po dolgih tednih molka se je oglasila princesa Kate, ki se bori z rakom

D.Ži
09.06.2024 08:24

Opravičila se je irski gardi za svojo odsotnost na tradicionalnem dogodku Trooping the Color v pismu, ki ga je prebral polk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da prestaja preventivno kemoterapijo, je Kate povedala ob umiku iz javnosti, ko je prvič javno spregovorila o svoji bitki z rakom.
Profimedia

Končno se je ... nekaj zgodilo. Po dolgih tednih čakanja na informacije o zdravstvenem stanju britanske princese Kate in neštetih govoricah o tem, kako hudo je z njo v resnici, se je prestolonaslednikova žena vendarle oglasila.

Opravičila se je irski gardi za svojo odsotnost na tradicionalnem dogodku Trooping the Color v pismu, ki ga je prebral polk. Kate je namreč lani od princa Williama, prevzela položaj polkovnice polka. Dogodek "Trooping the Colour: The Colonel's Review" je v soboto potekal na Paradi konjske garde v Whitehallu v Londonu. Polkovnikov pregled vsako leto poteka sedem dni pred parado, s katero ž več kot 260 let počastijo vladarjev rojstni dan. A Kate zaradi bitke z rakom ni bilo. Da prestaja preventivno kemoterapijo, je povedala ob umiku iz javnosti, ko je prvič javno spregovorila o svoji bitki z rakom.

V pismo je napisala: "Želela sem vam pisati, da bi vam povedala, kako ponosna sem na celoten polk pred polkovnikovim pregledom na Trooping the Colour. Cenim vse, ki sodelujejo in so letos vadili več mesecev in posvetili veliko ur zagotavljanju, da so njihove uniforme in vaja brezhibne. Biti vaša polkovnica mi je še vedno v čast in zelo mi je žal, da vas ne morem pozdraviti na letošnji reviji polkovnikov. Prosim, posredujte moje opravičilo celotnemu polku. Upam, da vas bom kmalu spet lahko zastopala." Dodala je še: "Prosim, pošljite moje iskrene želje in veliko sreče vsem vpletenim. Quis separabit (op. a. Kdo nas bo ločil)?"

Profimedia

Videoposnetek, ki ga je objavila irska garda, prikazuje polke, ki jih je njeni pismo močno ganilo, nekateri naj bi zelo imeli solzne oči. "Njeni kraljevi visokosti še naprej želimo vse dobro pri okrevanju in ji pošiljamo najlepše želje. Quis Separabit," so ji odgovorili.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta