(TOTI LIST) Mimoidoči šokirani: Borut Pirc Musar ali Nataša Pahor?

Borut Pirc
09.10.2023 06:00

Odgovor so poslali kar prek instagrama ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Pirc Musar oziroma Borut Pahor v predsedniški palači. 
Fotomontaža: Toti list

Kar nekaj začudenih pogledov je pritegnila predsednica države Nataša Pirc Musar, ko je v sredo zapustila predsedniško palačo v Erjavčevi ulici. In to ravno na dan, ko je javnost izvedela, da je prekinila sodelovanje s članico mladinskega posvetovalnega odbora Saro Štiglic, ki naj bi nespoštljivo komunicirala po tiskovni konferenci Pohoda za življenje, ki nasprotuje pravici do splava. "A prav vidim?! Je to Borut? Ali je to Nataša? Pa saj je Pahor zaključil svoj mandat. Ga je predsednica zaposlila? Upam, da ni tako nora," je bilo slišati gospoda srednjih let, ki je bil tedaj z ženo ravno med Cankarjevim domom in predsedniško palačo. Zdenka, ki stanuje v središču prestolnice, pa je bila navdušena, ko je z možem hitela proti Tivoliju. "Glej, glej, Lojze, Pahor se je vrnil! Joj, kako lepo ga je spet videti. Pravo olajšanje za te čase. Počakaj, da mu stisnem roko," se je gospa že napotila proti vhodu v predsedniško palačo, a jo je mož vseeno ustavil, da sta lahko nadaljevala svojo pot.

Ker je v javnosti zaradi tega dogodka nastala prava zmeda, o njem so med drugim poročali tudi nekateri tuji mediji, smo novinarska vprašanja nemudoma poslali v urad predsednice republike. Ali je predsednica Nataša Pirc Musar za svojega svetovalca res zaposlila Boruta Pahorja, na katerem področju bo pomagal predsednici, ali ni to v nasprotju s tem, kar je glede načina Pahorjevega predsedovanja v kampanji trdila aktualna predsednica, so le nekatera vprašanja, ki so jih z našega uredništva že v četrtek prejeli v predsedniški palači. A nam do zaključka redakcije niso odgovorili. Zato smo se obrnili še na pisarno bivšega predsednika države, kjer pa so bili bolj zgovorni, saj so nam odgovor poslali kar prek instagrama. "Lahko potrdimo, da smo uradu predsednice republike nedavno posredovali priročnik, kako mora ravnati ob dogodkih, ki bi lahko prizadeli našega cenjenega prijatelja Janeza Janšo. Bivši predsednik je v predsedniški palači izvedel tudi delavnico, ki so se jo udeležili vsi bližnji sodelavci predsednice Nataše Pirc Musar. Prisotni so bili s predavanjem zelo zadovoljni in na koncu tudi politično korektni," so nam sporočili s Pahorjevega profila in ponovili Janševe besede z omrežja X: "Pohvalno!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta