(TOTI LIST) Uroš Urbanija prisilno priveden!

Uroš Pašek
09.10.2023 11:00

Policist je odpel varovalo na pištoli in odkimal ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako vodilna stranka v državi izvaja nasilje ...
Fotomontaža: Toti list

Nasilje nad enim najuglednejših politikov, uradnikov, poslovnežev in novinarjev v državi se nadaljuje. Izvaja ga poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek, ki želi na vse možne načine pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, spraviti Uroša Urbanijo. Urbanijo, ki je za našo najpomembnejšo stranko SDS v javnem in zasebnem sektorju korektno in kakovostno opravljal različne odgovorne dolžnosti, želi Paškova pred preiskovalci videti v vlogi nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje. Ker ima Urbanija zaradi ogabnih diverzij globoke države - tako kot Janez Janša - težave s prejemanjem pošte, bi ga Paškova, pozor, pred komisijo privedla "z vsemi zakonskimi prisilnimi sredstvi". Urbanija četrtega vabila ni dvignil, zato si je predsednica komisije dovolila škandalozno izjavo, da se "zaslišanju evidentno izogiba". Kmalu po tej izjavi jo je razkrinkal Urbanija, ki je povedal, da "vabila na sejo preiskovalne komisije DZ ni dobil".

Medtem ko se torej nasilje nad uglednim človekom, ki je nazadnje kot direktor TV Slovenija odlično vodil javno televizijo, še pred tem pa stabiliziral finančno stanje STA, nadaljuje, smo se s posebnim dovoljenjem, ki smo ga dobili od SDS, te dni gibali v senci tega velikana. "Bravo, Uroš naš, ni predaje," mu je ravno dejal sprehajalec Lojze na Trgu republike, ko je pristopil možakar, na hitro pokazal službeno izkaznico in s štajerskim naglasom ukazal policistu ob njem: "Zamotaj ga, čuj, tak ko ti je dohtar pokazo! Pa masko si natakni, da ne boš kaj bek dobo. Pol pa ga k Paškovi odpeli." Sprehajalec Lojze je takoj videl, kaj se dogaja z junakom, poskusil je preprečiti prisilno privedbo, a ga je policist nemudoma poškropil s solzivcem. "Dol s Paškovo!" je še uspel zakričati, preden je začel jokati. Tudi naš reporter se je postavil v bran Urbaniji, a je policist grozeče dvignil prst, odpel varovalo na pištoli in odkimal. Z državnim nasiljem, ki ga izvaja vodilna stranka v državi, smo seveda seznanili javnost. Prva se je odzvala predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je obsodila neprimeren način komunikacije do drugače mislečih in k Paškovi v DZ protestno poslala svojega posebnega odposlanca Boruta Pahorja, ki bo zastopal interese SDS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta