Tudi letos štipendije za nadpovprečno nadarjene

. .
07.03.2023 12:27

Štipendijo, namenjeno spodbujanju študija in kakovostnega dela mladih na poti k visoko strokovnim znanjem, tako kot že 30 let, razpisuje Rotary klub Ljubljana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Štipendijo, namenjeno spodbujanju študija in kakovostnega dela mladih na poti k visoko strokovnim znanjem, tako kot že 30 let, razpisuje Rotary klub Ljubljana. S štipendijo želijo podpreti nadobudne mlade, ki so na študijskem področju dosegli izjemne dosežke.

Nadpovprečno uspešne in nadarjene študente lahko za nagradno štipendijo predlagajo rotarijci, učiteljsko-profesorski zbori, ravnatelji in dekani, mentorji, študentje, strokovna društva učiteljev in profesorjev ter sveti staršev.

Cilj nagrade je negovanje etičnih in moralnih načel ter kulturnih in ustvarjalnih odnosov med učenjem in delom. Vsebinski namen nagradne štipendije je poudariti pomen učenja in raziskovalno razvojnega dela, kakor tudi znanja v naši družbi, razgledanosti, povezovanja s svetom, prodornosti in intelektualne ostrine mladih rodov.

Prednost pri podelitvi nagradne štipendije bodo imeli študentje, ki izpolnjujejo splošne pogoje za podelitev in ki nameravajo svoja znanja izpopolnjevati na podiplomskem študiju.

Natečaja se lahko udeležijo mladi, ki so redno vpisani na visokošolski ustanovi vsaj dve leti pred oddajo vloge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.