Umrl avstralski komik Barry Humphries, znan po liku legendarne Edne

22.04.2023 17:09

Do konca je bil popolnoma samosvoj, nikoli ni izgubil svojega briljantnega uma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

V bolnišnici v Sydneyju je danes umrl avstralski komik in igralec Barry Humphries. Humphries, ki je bil najbolj poznan pod alter egom Dame Edna Everage, je preminil obkrožen z družino, je v izjavi za avstralske medije sporočil njegov publicist. Star je bil 89 let.

epa

"Do konca je bil popolnoma samosvoj, nikoli ni izgubil svojega briljantnega uma, edinstvene duhovitosti in velikodušnosti duha," je še zapisal publicist. Dodal je, da bodo njegovi liki, ki so nasmejali milijone ljudi, živeli še naprej.

89-letnik je umrl v bolnišnici v Sydneyju, potem ko so ga zdravili zaradi različnih bolezni, so poročali avstralski mediji. V bolnišnici tega niso želeli komentirati.

epa

Avstralski premier Anthony Albanese se je poklonil komiku, med čigar nepozabnimi liki so bili poleg gospodinje Everage še predrzni in nesramni sir Les Patterson ter dolgočasni ostareli mož iz predmestja Sandy Stone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta