(FOTO) To so destinacije, ki jih množični turizem najbolj uničuje, med njimi tudi naši sosedi

A.L.
15.01.2020 14:20

Cene letalskih vozovnic so vse nižje, kar ljudem omogoča, da vse pogosteje obiskujejo turistične kraje. A kot kaže, brez posledic ne bo šlo. Nepopisna gneča, dolge čakalne vrste za ogled znamenitosti in muzejev, nejevoljni domačini, vse to lahko turisti opazijo na najbolj zaželenih destinacijah sveta. Masovni turizem postaja vse večja težava, a turisti se na to bolj malo ozirajo. Insider je tako pripravil seznam krajev, kjer vlada nepopisna gneča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

1. Benetke
Eno najbolj obiskanih italijanskih mest je postalo simbol čezmernega turizma. O prenatrpanosti turistov v Benetkah je bilo napisanega že ogromno, ne glede na to, v katerem letnem času mesto na vodi obiščemo, tam lahko srečamo trume tujcev. Ti s svojo malomarnostjo vplivajo tudi na podnebne spremembe, ena od posledic so bile tudi poplave, ki so lani prizadele Benetke. Spomnimo, da so pozno jeseni rekordne poplave poplavile praktično celotno mesto in ga pahnile na kolena. Poplavljene so bile številne hiše in stanovanja, trgovine in lokali, predvsem pa neprecenljive turistične in kulturne znamenitosti. Nekatere ukrepe za zajezitev množičnega turizma so v Benetkah že sprejeli.

Profimedia
Cinque Terre.
Reuters
Firence.
Reuters
Sardinija.
Profimedia
Ibiza.
Profimedia
Reuters
Islandija.
Profimedia
Andrej Petelinšek
Munchen.
Reuters
Vatikan.
Sašo Bizjak
Amsterdam.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta