Gostje Bookinga slovensko mesto uvrstili med najbolj gostoljubne kraje na svetu

A.L.
17.01.2020 11:17

"Obkrožajo ga gore, a z zelenjem, slapovi, soteskami in smaragdno reko daje bolj sredozemski kot alpski vtis."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Booking, ki velja za priljubljeno platformo za rezervacije nastanitev, ki jo pogosto uporabljajo tudi Slovenci, je objavil seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu. Med najbolje uvrščenimi so destinacije, ki imajo najvišji delež turističnih nastanitev in so jih gostje na njihovi platformi najbolje ocenili. A tokrat Pariz, London, Amsterdam in druga priljubljena mesta odpadejo. Na seznamu so namreč na videz povsem nepričakovane destinacije, med njimi pa tudi slovenska. 
Gostje so ocenili, da je med vsemi svetovnimi destinacijami Kobarid ena tistih, kjer so naleteli na največjo gostoljubnost. "Obkrožajo ga gore, a z zelenjem, slapovi, soteskami in smaragdno reko daje bolj sredozemski kot alpski vtis. Popotnikom, ki imajo radi aktiven dopust, ponujajo številne možnosti, od raftinga, spusta s kajakom in muharjenja do pohodništva in jadralnega padalstva." Turistom svetujejo obisk kobariškega muzeja prve svetovne vojne, pozabiti ne smejo niti na okusno hrano, ki jo ponujajo v tamkajšnjih restavracijah. 
Na prvo mesto se je že drugo leto zavihtel Göreme v Turčiji, sledijo mu Tatranská Lomnica na Slovaškem, Phong Nha v Vietnamu, Kobarid, nemški Cochem, Doolin na Irskem, Taïtung City na Tajvanu, Schenna v Italiji, brazilski  Monte Verde in Lake Tekapo na Novi Zelandiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta