APZ Maribor znova nagrajen

MH
27.08.2018 16:31

Na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Arezzu nov uspeh mariborskega zbora, ki ga vodi Tadeja Vulc

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čakajoči na rezultate v Arezzu ...
APZ

International Guido d'Arezzo Polyphonic Contest, ugledno mednarodno zborovsko tekmovanje v italijanskem Arezzu, ki je bilo v že 66. izdaji, je bilo prizorišče novega uspeha mariborskega Akademskega pevskega zbora, ki ga vodi dirigentka in skladateljica Tadeja Vulc. Arezzo je sicer prizorišče triumfov mnogih slovenskih vrhunskih zborov. Zmaga je šla sicer tudi tokrat na Filipine, Mariborčani pa so se pretekli vikend veselili delitve zmage v sakralni kategoriji, kjer so s pesmijo O Salutaris Hostia Gioachina Rossinija osvojili prvo nagrado. Tudi v drugih kategorijah so se veselili vidnih uspehov, saj so dosegli dve drugi mesti in eno tretje. Poleg tega so prejeli še posebno nagrado za izvedbo obvezne moderne skladbe.
APZ Maribor je bil ustanovljen leta 1964 kot moški Pevski zbor KUD Študent. Njegov prvi dirigent je bil tedanji dijak tretjega letnika Centra za glasbeno vzgojo, 17-letni Stane Jurgec. Zbor se je leta 1991 preimenoval v APZ Maribor in to ime obdržal vse do današnjih dni. Od leta 2002 ga je vodila dirigentka Zsuzsa Budavari Novak, po njej pa ga je leta 2012 prevzela Tadeja Vulc. Pod njenim vodstvom je zbor dosegel nekdanjo slavo in osvaja številne domače in mednarodne uspehe. Na Naši pesmi so bili zlati, bili uspešni v Nemčiji, Španiji. Tudi mnoga dirigentkina dela je odmevno izvedel zadnja leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta