(AVDIO in VIDEO) Podkast Večer v živo z Zvezdano Mlakar: Sledite svoji intuiciji

Maja Furman Maja Furman
12.05.2022 09:35

Maja Furman se je pogovarjala z igralko in voditeljico Zvezdano Mlakar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Zvezdana Mlakar je igralka in voditeljica, ki je na nacionalni televiziji vrsto let ustvarjala pogovorno oddajo. S svojimi sogovorniki je osupljala, ganila in predvsem prebujala v življenje. Pravi, da je ustvarjanje oddaje spreminjalo tudi njeno zavedanje o življenju. V tokratnem podkastu o njenih pogledih na različne duhovne prakse in duhovna orodja ter o moči znanja ter o glasu intuicije.

Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Zvezdana, pravite, da vam je pogovorna oddaja, ki sta jo na nacionalni televiziji ustvarjala z urednikom Rokom Smolejem, spremenila življenje. Kako?

"Srečna sem, če sem koga, s katero svojih oddaj, predramila, da je v sebi prepoznal svojo enkratnost. Kajti vsi smo enkratni in neponovljivi. Na zavedanje, da smo vsi edinstveni, je vplivala moja pogovorna oddaja, saj sem se v njej srečevala z različnimi ljudmi in vsak je bil po svoje izjemen. Tako sem ponotranjila to spoznanje. S toliko izjemnimi ljudmi sem ponotranjila to modrost. Pogovori z njimi in izmenjavanje izkušenj so namreč delovali zelo zdravilno. Prepoznavanje dragocenosti v drugem, pridobivanje znanja ter deljenja izkušenj, je zelo zdravilno. V tem dvogovoru se ljudje največ naučimo. Na podoben način so delovale tudi šole starih grških filozofov, ko so po oljčnih gajih srečevali s svojimi učenci, jim predavali, z njimi izmenjavali izkušnje in mnenja. Modrost so vprašanja, preko njih se naučimo največ. S tega vidika me je oddaja začela spreminjati, povzročila je, da sem začela globlje brskati po sebi in se izpraševati."

V oddaji ste se srečevali z različnimi metodami in orodji za osebno rast. Kako, v poplavi vsega, kar imamo na razpolago, izbrati pravi pristop? Ste se kdaj počutili zmedeno, zaradi vseh teh različnih načinov?

"Res je, ta trenutek imamo na razpolago veliko orodij. V moji mladosti so se z duševnostjo ukvarjali psihologi, obisk psihiatra je bil stigmatiziran. Za človekovo dušo je skrbela cerkev. Ponudba raznih metod je trenutno res pestra, a je hkrati tudi podrejena ekonomskemu interesu, veliko je manipulacij, zato je dobro, da smo pri izbirah previdni. Prava znanja ne prihajajo iz enega vira, ampak iz več virov. Znanje ne pomeni, da gremo v nek hiter tridnevni tečaj, kjer se znova uokvirimo, znanje je dolgoročna naložba. Ni nam treba biti obremenjeni z željo, da bi morali takoj vse vedeti in znati. Znanje je pot. In več kot imamo znanja, manj lahko drugi manipulirajo z nami. Z ljudmi se ne sme manipulirati, a se to žal še zmeraj dogaja. Tudi sama se ves čas izobražujem, berem, preverjam, zato se z mano ne da več manipulirati. V preteklostim sem bila, zaradi svoje naivnosti in dejstva, da v ljudeh vidim dobro, velikokrat zmanipulirana, zaradi česar sem pogosto trpela."

Kljub slabim izkušnjam, kot pravite, skozi sposobnost odpuščanja, ohranjate modrost, da v ljudeh vidite dobro.

Tako je. S tem sem se rodila. To je moj talent. In ko živiš svoj talent, pa naj bo kakršen koli že, izpolnjuješ svoje poslanstvo in uresničuješ univerzalni načrt. Moj talent je, poleg igralskega, tudi ta, da iščem resnico, da se znam in zmorem soočiti s sencami v svojem in življenju nasploh. Tema je del življenja in tega nas ni treba biti strah. Sprejeti sence in sonce je del življenja. V naši reakciji nanje je ključ. Vsi imamo kak talent, ki ga moramo realizirati.

Pogovor je vodila Maja Furman. Spremljajte dogodke Večer v živo na spletni strani www.vecer.com/vzivo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta