Bentley je lansko leto prodal rekordno število novih vozil

Artur Švarc
21.01.2023 04:00

Skupna številka bentleyjev, ki so dobili nove lastnike, je 15.174, kar je za štiri odstotke več kot leto poprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Najbolje prodajani model je še vedno SUV Bentayga, ki je zdaj na trgu že šesto leto, predstavlja pa 42 odstotkov globalne prodaje, za dva odstotka več kot leta 2021.

 

Na drugem mestu po prodanih številkah sta Continental GT kupe in kabrio, ki sta poskrbela za 30 odstotkov vse prodaje, od tega je ena tretjina pripadla najbolj navitemu GT Speed.

Preostanek sicer ne najbolj obsežne modelske palete je model Flying Spur, pri čemer spet 30 odstotkov predstavlja nova hibridna različica, na Otoku celo 65 odstotkov. Največ bentleyev je šlo v ZDA, 28 odstotkov ali 4221 kosov, sledi Kitajska s 4033 primerki in 25 odstotki, Evropa pa je na tretjem mestu z 19 odstotki, sledijo še pacifiška regija in Združeno kraljestvo, na repu je arabski svet z Afriko in Indijo (6 odstotkov).

Prodaja je zrasla na vseh trgih, največ v azijsko-pacifiški regiji, za 23 odstotkov, sledijo Združeno kraljestvo (za 12 odstotkov), Evropa (za 11 odstotkov), Kitajska (za 9 odstotkov) in Bližnji vzhod (za 6 odstotkov).

Od leta 2020 in uvedbe programa Mulliner se je povpraševanje po dvobarvni zunanjosti podvojilo, personifikacija pa potrojila. Bentley se je zavezal, da bo od leta 2030 prodajal le še EV. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta