Čez dobro leto električni rolls royce spectre

Janez Kovačič Janez Kovačič
04.08.2022 05:00

S prvim povsem električnim rolls roycem bodo med preskusom opravili 2,5 milijona kilometrov, kar menda ustreza 400-letni uporabi avtomobila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Britanska tovarna Rolls-Royce, ki je v lasti nemškega BMW, je že opravila vrsto testiranj novega in prvega povsem električnega vozila spectre. V okviru teh preskusov bodo prevozili tudi 2,5 milijona kilometrov, da bi tako odpravili vse morebitne pomanjkljivosti.

Med tem preskusom bodo opravili tudi 650 tisoč kilometrov na Azurni obali in v francoski Provansi, kar naj bi, tako RR, ustrezalo kar 400-letni uporabi avtomobila. Seveda so se močno potrudili tudi v vetrovniku, tako da je količnik zračnega upora ugodnih 0,25. S tem bo spectre najbolj aerodinamičen avtomobil v 118-letni zgodovini te tovarne.

Veliko so se ukvarjali tudi s podvozjem, saj bo avto opremljen s sistemom t. i. leteče čarobne blazine. Ta bo ob pomoči elektronike, ki bo brala cesto pred avtomobilom, in ob pomoči satelitske navigacije tako rekoč v trenutku prilagodila podvozje. Kot pravijo pri RR, naj bi prvi naročniki spectre dobili v zadnjem kvartalu prihodnjega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta