Dominika Švarc Pipan: Moje življenje se zdi kot TV-serija

Maja Horvat Dolenc
03.05.2018 06:20
Študirala je v tujini, obvlada mednarodno pravo, je prepoznaven obraz iz zgodbe o tem, čigave bodo ribe v Piranskem zalivu, njena življenjska zgodba pa se bere kot večsezonska serija z najrazličnejšimi zapleti in razpleti. Po letih dela v tujini se je vrnila domov pod Alpe, srečala svojo ljubezen, se poročila. Zdaj se ukvarja z nenavadnimi rečmi, od politike do pravnih aspektov kriptovalut.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Gregorič
Se motim, če začnem vašo zgodbo takole: Korošica, ki je ušla v širni svet in se vrnila v domovino?
Mednarodna pravnica, politologinja in zdaj po novem še kandidatka za vstop v državno politiko. Kaj človeka pripravi, da se vrne iz tujine in odpove mednarodni karieri?
Fizično naporno ali imate pri tem v mislih usklajevanje kariere in zasebnega življenja?
Po študiju na ljubljanski pravni fakulteti vas je pot odpeljala daleč od rodne koroške grude. Česa se v podiplomskih časih najbolj spomnite?
A je vseeno trajalo kar nekaj časa, da ste zares pristali doma. Kaj vse vas je oviralo pri tem?
Nekega dne ste se znašli pred centrom svetovnega prava v Haagu, meddržavnim sodiščem. Kaj zaznamuje vaše spomine iz tega obdobja?
In po koncu obdobja na meddržavnem sodišču v vaši zgodbi nastopijo tudi tropski otoki …
A je vmes spet posegla usoda ...
V nekem trenutku se vas je pričela lotevati psihofizična izčrpanost. Kaj človeka pripelje do take situacije in koliko časa potrebuje za to, da se ponovno postavi na noge?
Nekje v tem obdobju ste spoznali tudi svojega moža. Je bila to ljubezen na prvi pogled?
A vajin zakon je vendarle še razmeroma svež ...
Vaš mož se, če se ne motim, ukvarja s kriptovalutami in blockchain tehnologijami. Tudi vi menda niste prav zeleni v tej tehnologiji prihodnosti ...
Svojo cameo vlogo ste igrali tudi v slovensko-hrvaški sagi o arbitraži. Nam poveste morda kaj več o tem? Verjetno je jasno, da bi se dalo problem odpraviti v nekaj minutah, če ne bi obstajali drugačni interesi? Je sploh mogoče, da se arbitraža uveljavi?
Kaj torej preostane Sloveniji?
Še vprašanje, mimo katerega ob pogledu na vas ne moremo: kako svet in okolica gledata na visoko in izobraženo lepotico? Je videz pri vašem delu prednost ali ovira?
Cel intervju je bil objavljen v marčevski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta