Električna ofenziva: Škoda predstavila svoje načrte

Janez Kovačič Janez Kovačič
12.09.2022 05:00

Češka tovarna bo v električno mobilnost v naslednjih letih vložila 5,6 milijarde evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Češka Škoda, ki je sestavni del koncerna Volkswagen (VW), je te dni predstavila svoje načrte za ne tako oddaljeno prihodnost (Next Level - Škoda Strategy). Gre za nov oblikovalski slog, nov logotip, obsežno posodobitev celostne grafične podobe in nov zagon pri električnih avtomobilih.

Do leta 2026 bo češka tovarna predstavila tri nove električne avtomobile, pri čemer je ta hip v ospredju študija Vision 7S. Gre za večjega športnega terenca, ki bo imel sedem sedežev, pri čemer ob vsem drugem precej poudarjajo zanimivo namestitev otroškega sedeža. Ta bo v sredini med sedežema v drugi vrsti in obrnjen v nasprotni smeri vožnje.

Do leta 2030 naj bi se delež izključno baterijskih električnih vozil v prodaji povečal na več kot 70 odstotkov. V naslednjih petih letih bodo Čehi v razvoj električne mobilnosti vložil 5,6 milijarde evrov in še dodatnih 700 milijonov evrov v digitalizacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta