Ena najbolj priljubljenih trgovin pri nas bo uvedla način prodaje, kakršnega doslej še nismo poznali

A.L.
04.06.2024 15:22

Oddaje bodo trajale od 45 minut do ene ure.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Združenem kraljestvu, ZDA in nekaterih evropskih državah namerava Zara gostiti prodajne oddaje v živo prek svoje aplikacije in spletnega mesta.
Reuters

Po začetku trenda nakupovanja v živo preko spleta, ki so ga najprej uvedli na Kitajskem, Zara zdaj namerava podoben eksperiment razširiti v Evropo in ZDA. Priljubljena modna znamka išče nove načine za privabljanje kupcev in spletno nakupovanje v živo se je na Douyinu, kitajski različici TikToka, izkazalo za precej uspešno stvar. 

Tiskovni predstavnik Zare je povedal, da želijo ta koncept prenesti na Zahod, kjer neposredna prodaja prek interneta še ni tako priljubljena. "Razmišljamo, zakaj ne bi tega načina kupovanja predstavili na zahodnih trgih kot novo obliko zabave," je dejal.

Medtem ko je televizijsko nakupovanje priljubljeno že desetletja, poznamo ga tudi pri nas, je pojav družbenih medijev in e-trgovine uvedel novo dobo prodaje v živo, ki jo trenutno vodi Kitajska. Tam vplivneži prodajajo vse od kozmetike do prigrizkov.

Kako bo prodaja potekala v Evropi?

Zarina oddaja na Douyinu predstavlja manekenke, ki nosijo oblačila omenjene znamke, pomerjajo čevlje in nakit, hkrati pa je prikazana tudi modna revija v izbranih kosih in nekaj utrinkov iz zakulisja. Vse to poteka v sproščenem in pogovornem slogu, agresivni prodajni pristopi tukaj niso prisotni, piše hrvaški Index.

Zara je za svoje oddaje najela ekipo sedemdesetih ljudi, prenosi pa potekajo iz velikega studia v Šanghaju. Vsaka oddaja v povprečju pritegne okoli 800.000 gledalcev. Trud pa je, kot vse kaže, poplačan, saj je tovrsten prodajni pristop močno povečal prepoznavnost blagovne znamke na Kitajskem. Zara je samo v prvem četrtletju letos na Kitajskem razprodala kar 50 odstotkov več izdelkov kot v enakem obdobju lani.

V Združenem kraljestvu, ZDA in nekaterih evropskih državah namerava Zara gostiti prodajne oddaje v živo prek svoje aplikacije in spletnega mesta, ne pa tudi prek družbenih omrežij. Oddaje bodo krajše kot na Kitajskem, trajale bodo od 45 minut do ene ure, gledalci pa bodo lahko sodelovali, postavljali vprašanja, puščali komentarje in uporabljali emotikone ter na ta način sporočali svoje odzive.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta