Ferrari roma spider: Slog dolce vita v sodobni preobleki

Urša Prosenjak
21.03.2023 04:00

Ferrari roma spider je najnovejši kabriolet italijanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ferrari

Zaradi zložljive tekstilne strehe, ki se zapre v 13,5 sekunde do hitrosti vožnje 60 km/h, se dizajn nekoliko razlikuje od kupejske rome, čeprav je ohranjen retro pridih. Za streho bodo kupci lahko izbrali različne tkanine s kontrastnimi šivi, v naslonjalo zadnje klopi pa je za udobje med vožnjo z odprto streho vgrajen deflektor vetra. Roma spider je 84 kg težja od kupejske različice, večino dodatne teže prispeva mehanizem za odpiranje strehe.

Ferrari

Pogon je enak kot pri kupeju, 3,9-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom z močjo 456 kW in navorom 760 Nm, ki je povezan z dvosklopčnim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Stotico doseže v 3,4 sekunde, do 200 km/h pa potrebuje 9,7 sekunde. Najvišja hitrost znaša 320 km/h.

Ferrari

Z vidika udobja je avto primeren tudi za daljša potovanja. Prednja sedeža sta elektronsko prilagodljiva in ogrevana, kot opcija je na voljo tudi grelnik vratu. Vse drugo je v potniški kabini podobno kot v običajni romi, kjer visoka sredinska konzola ločuje prednja sedeža. Na armaturni plošči sta digitalni instrumentni zaslon in 8,4-palčni infotainment za voznika, na voljo pa je tudi možnost dodatnega zaslona za sopotnika. O ceni in dobavljivosti pri Ferrariju še ne govorijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta