Flamingo, krof, botanika so vroči trendi tega poletja

Denis Živčec Denis Živčec
22.07.2018 01:36

Napihnite svoj pogrizeni krof, zakrijte prsi z dlanmi in spustite flaminga na plano. Smo sredi poletja rajskih ptic in italijanskega koktajla, ki je nekoč šel iz mode, zdaj pa se je vrnil. Najbolj vroči poletni ženski sandali in čevlji letos nimajo samo kovinskih zakovic, ampak čisto prave kristalčke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vsako poletje prinese s seboj nekaj trendov. Kaj vse smo že doživeli in preživeli. Od lambada krilc, las, spletenih v eksotične kitke, do kozmetične marmelade za sončenje, ki je sprožila pravo evforijo. Ta je nekoliko izzvenela, potem ko so navdušeni kopalci ugotovili, da pridobivanje zagorelosti s preparati brez kakršnega koli zaščitnega faktorja terja nekaj previdnosti. No, razvpito marmelado lahko medtem sicer najdemo tudi s faktorjem, letos pa so ji dodali še nekaj sestavin iz vročih delov sveta. Tudi poletje 2018 ima svoje trende. Manj agresivni so kot minula leta, a vendarle so. Brez česa torej letos ne smemo na plažo, vsaj če zaupamo tistim, ki trende širijo po družabnih omrežjih?

Flamingo

Lani se je vse vrtelo okoli samorogov in flamingov. Prvi še vedno ostajajo priljubljen način bega iz realnosti, drugi pa so letos krepko prevzeli vodstvo. Lani so kraljevali v bazenih in na plažah, na ogorčenje tistih, ki so jih hočeš nočeš morali fotografirati, letos pa so povsod. Flamingi tokrat niso le orjaški napihljivčki, temveč so postali vzorec, ki prekriva srajce, majice, kozarce, stene, posteljnino in celo spodnje perilo. Ni lepšega, kot na vročo poletno noč sleči hlače in pred seboj uzreti razbohotenega rožnatega flaminga.

Vanessa Hudgens z rožnatim flamingom.
Profimedia

Odgriznjen krof

Da, opazili ste jih. Najbolj trendovske plavajoče blazine tega poletja so v obliki krofa, ki mu manjka grižljaj. Krof mora nujno dajati vtis, da je prekrit z rožnato ali kakšno drugo pastelno glazuro. Neprijeten opomnik za tiste, ki se bodo med morskimi valovi kesali in si očitali, zakaj niso v zimskih mesecih pojedli kak ogljikov hidrat manj.

Srajčna botanika

Havajskih srajc smo v poletnih dneh že dolgo vajeni, a letos so majice in srajce postale pravi herbarij. Nosite karkoli, kar bo dajalo vtis preraščenosti z divjo praprotjo, palminimi listi ali drugimi zelišči. Teta Pehta bi jokala od ganjenosti.

Profimedia

Selena Gomez

Vsako leto okupira radijske postaje kakšna nezahtevna, lahkotna popevka. Preživeli smo že Chainsmokerse in Despacito, letos je, kot kaže, leto Selene Gomez in skladbe Back To You, ki se te dni brez prestanka vrti na radijskih postajah po svetu. Zadeva je celo izjemno poslušljiva. Despacito pa letos raje pustite doma. Ne tvegajte, da vam kak naveličan kopalec v glavo vrže pogrizen krof.

Bleščanje tam spodaj

Najbolj vroči poletni ženski sandali in čevlji letos nimajo samo kovinskih zakovic, ampak čisto prave kristalčke. Po dolgih letih dominacije dekoltejev je čas, da pozornost obrnemo h gležnjem. Najdite kaj veselja v tem.

Profimedia

Naj vas vidijo z Lune

Neonske barve so zajele kopalke in poletna oblačila. Zažarite in zablestite. Trend, primeren le za tiste z visoko mero samozavesti ali pa tiste, ki sicer nimate kaj zanimivega povedati, pa bi radi izstopali.

Profimedia

Črne enodelne kopalke

Ni vedno vse smiselno. Še nikoli ni toliko ljudi življenje preživljalo na fitnesu. In še nikoli nismo na plažah videli toliko enodelnih kopalk, ki so letos minimalistično črne. V črnih enodelnih smo v zadnjih tednih videli že Saro Jessico Parker, Severino in celo vrsto drugih zvezdnic.

Negroni

Imate svojo najljubšo pijačo, ki si jo privoščite ob koncu napornega delovnega tedna, ko skrbi padejo s prsi in v grlu prija le še kaj hladnega? Revija Tatler trdi, da bi morali svojo najljubšo pijačo od časa do časa menjati in prilagoditi sezoni - tako kot oblačila. Tudi na področju pijač obstajajo trendi. Pripravili so vodnik skozi najbolj modne in najbolj staromodne pijače leta 2018. Na vrhu seznama najbolj vročih je negroni, italijanski koktajl, ki ga sestavljajo džin, vermut rosso in campari, okrasijo ga s pomarančno lupino. Revija piše, da je ta napitek povsem v trendu, pijejo pa ga tudi tisti, ki ga zaradi grenkega okusa ne marajo.
Na seznamu staromodnih, netrendovskih pijač je v nemilosti pristal še en legendarni italijanski koktajl - aperol spritz, o katerem Tatler trdi, da je šel iz mode. Potem ko je preplavil lokale po svetu, se zdaj vrača na male italijanske trge in spet vse bolj postaja lokalna pijača. Prav na vrhu staromodne lestvice je sicer pristal rosé, pod njim pa napitki, ki vsebujejo bezeg ali kumarice. Na lestvici najbolj zaželenih so vodka, džin in tonik ter šampanjec. Modna izbira je tudi tekila, ki vas spodbudi k plesu, če je ne mešate z drugimi žganimi pijačami.

Profimedia

Mornarčki na nogah

Ne japonke, letos so na pohodu klasični natikači, ki pa morajo obvezno imeti mornarski vzorec. Pa srečno plovbo.

Velik slamnik

Videli smo ga že na starleti Emily Ratajkowski, zdaj osvaja plaže in instagram.

Profimedia

Oblečeni samo v dlani

Nehali smo že šteti, koliko zvezdnic se je letos fotografiralo povsem brez tekstila na sebi, namesto nedrca pa so si prsi pokrivale le z dlanmi. Obvezna instagram fotografija za vse drzne ženske in moške močnejših postav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta