(FOTO) Avstrijski predsednik počitnikoval ob slovenskem morju: Sproščena družba videla soline, izbrano jedla v Izoli ...

Sašo Dravinec
05.06.2024 11:52

Visoki gostje so obljubili, da se z istrskimi okusi spet srečajo jeseni na Dunaju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S predsednikom Alexandrom Van der Bellnom gostitelji v hotelu Marina (z leve): kuharski mojster Ivica Evačić Ivek ter natakarja in someljeja Sebastjan Hrast in Andrej Kurež.
Sašo Dravinec

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen se je s soprogo Doris Schmidauer ter nekaj drugimi družinskimi člani med petkom in ponedeljkom mudil v Istri. Šlo je za krajše počitnice ob telovem, ko so k Jadranskemu morju za podaljšani praznični vikend prišli številni Avstrijci, ki so pri nas prepoznali predsednika in ga z naklonjenostjo pozdravljali.

Sproščena družba si je Istro ogledala z morske strani, bili so pri križu nad Mesečevim zalivom v Strunjanu in v tamkajšnjih solinah, ki jim jih je razkazal direktor krajinskega parka Marko Starman. Po sobotnem sprehodu po Izoli so pozno popoldne preživeli na terasi restavracije hotela Marina. Kuharski mojster Ivica Evačić Ivek jim je s sodelavci pričaral bogastvo in širino istrskih okusov. Med drugim so jim postregli gambere z lisičkami, gratinirano polento z bakalarjem in svežimi tartufi, za glavno jed pa zobatca in hobotnico. Jedi so spremljala primorska vina iz domačih sort rebule, malvazije in cipra.

Visoki gostje so imeli številne pohvale za prijazno gostiteljstvo, z veseljem so se odzvali tudi na vabilo, da se z istrskimi okusi spet srečajo jeseni na Dunaju, na tamkajšnji tradicionalni izvedbi Orange Wine Festivala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta