(FOTO) ID.Buzz: Dva dodatna sedeža in 25 centimetrov daljše medosje

Peter Pirkovič
12.06.2023 06:00

Po napovedih so pri Volkswagnu pred kratkim javnosti predstavili podaljšano verzijo električnega ID.buzza z delovno oznako LWB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Buzz LWB meri 4,96 metra in ima dva sedeža več kot običajni.
Vw

Nemci so izkoristili trenutek, da rojstvo omenjene podaljšane verzije potniškega kombija povežejo z dejstvom, da bo ta električni velikan na voljo tudi za kupce v ZDA. Torej, novinec, ki na naše ceste pripelje jeseni, v dolžino meri 4,96 metra oziroma je dolžina med sprednjo in zadnjo osjo povečana za okroglih 25 centimetrov (3,23 m), s čimer so razvojniki pridobili prostor za dodatna dva odstranljiva sedeža v tretji vrsti, ki bosta v Evropi na seznamu dodatne opreme. S prirastkom medosja se je povečal prtljažni prostor (največ 2469 litrov) in posledično tudi stranska drsna vrata (za 192 mm).

Vw

Obenem so pri Volkswagnu za potniškega velikana priskrbeli večjo baterijo z uporabno kapaciteto 85 kWh, kar pomeni nekoliko večji doseg, vgradili pa so mu tudi zmogljivejšo električno pogonsko enoto. Ta zdaj zmore razvijati najvišjo moč 210 kW, skladno s tem pa je povišana omejitev najvišje hitrosti. Pri običajnem ID.buzzu to pomeni 145 km/h, pri podaljšani verziji pa je elektronska omejitev pri 160 km/h. A to ne pomeni vrha ponudbe. Pri Volkswagnu za prihodnje leto napovedujejo še eno novo verzijo, in sicer z oznako GTX, ki bo prinesla dodaten elektromotor na sprednji osi, 250 kW najvišje skupne sistemske moči in pogon na vsa štiri kolesa.

Vw
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta