(FOTO) Objavili lestvico 50 najlepših plaž na svetu, med njimi je tudi hrvaška, ki jo mnogi Slovenci dobro poznajo

D.Ži
25.05.2023 11:47

Med najlepšimi plažami sveta slovenske ni, je pa s svojo naravno lepoto navdušila priljubljena plaža pri naših sosedih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstralski zaliv Lucky Bay je izjemen približek raja na zemlji. 
Profimedia

Objavljen je seznam 50 najlepših plaž na svetu, na njem pa je mesto našla tudi hrvaška lepotica.

Seznam je nastal ob upoštevanju naravnih lepot, prostora, priljubljenosti, dejavnosti na plaži ter čistosti in miru morja, glasovalo je več kot 750 najbolj priznanih in izkušenih vplivnih potopiscev, novinarjev in turističnih strokovnjakov po svetu..

Zaliv Lucky Bay v Avstraliji je zasedel prvo mesto zaradi čistega peska, turkizne vode in živahne populacije kengurujev.

"Prijazni kenguruji niso edina stvar, zaradi katere je ta plaža najboljša na svetu. Lucky Bay ima neokrnjen snežno bel pesek in neverjetno turkizno morje. Razteza se na več kot 5 kilometrih, zato je zagotovljeno, da boste na njej našli mesto z manj gneče, tako da boste lahko uživali v njenih naravnih lepotah," piše v pojasnilu portala Worlds50Beaches, ki je lestvico objavil. 

Image: 323402939, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Na drugem mestu je plaža Anse Source D'Argent na Sejšelih.

Image: 81984812, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

"Verjemite, da je dih jemajoča z granitnimi skalami ob obali in rožnatim peskom kot popolnim kontrastom kristalno čisti, turkizni vodi. Ob tej plaži se boste počutili, kot bi pravkar stopili v raj. Omogoča vam, da zaradi čiste in bistre vode vidite koralni greben," so pojasnili svojo izbiro.

Image: 104132476, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Tretje mesto je zasedla Hidden Beach na Filipinih, ki je skrita za visokimi apnenčastimi pečinami, zaradi česar je ni mogoče videti od daleč.

Aerial drone view of turquoise coastal waters and limestone cliffs in El Nido archipelago tourist destination of Hidden beach. El Nido, Palawan, Philippines.,Image: 402265502, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Do majhnega zaliva lahko dostopate le s čolnom, sledi plavanje skozi majhno odprtino, kristalno čista, plitva voda, obdana z belim peskom in apnenčastimi stenami z bujnim zelenjem in palmami, pa je zagotovilo za užitek.

Na seznamu se je znašla tudi ena hrvaška plaža. Govorimo o plaži Pasača v Konavljah, ki je na tej prestižni lestvici zasedla 39. mesto. Plaža se nahaja na osamljenem, nedostopnem mestu, kjer se Konavske skale strmo spuščajo v Jadransko morje. Do te čudovite plaže, obdane z naravnimi lepotami, pridete po skalnih stopnicah.

Leta 2020 je bila ta plaža na portalu European Best Destinations razglašena za najlepšo evropsko plažo.

Celoten seznam 50 najlepših plaž na svetu si lahko ogledate TUKAJ. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta