(FOTO) Že poznate ljubko jezero v obliki srčka? Ljudje so pripravljeni pešačiti ure in ure, da bi ga videli

D.Ži
17.02.2023 10:57

Narava vedno znova preseneča. Med gorami je s pomočjo ledenikov ustvarila edinstveno jezero, ki je prava atrakcija. A zanj potrebujete nekaj kondicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Trnovačko jezero je priljubljena turistična atrakcija na skrajnem zahodu Črne gore. Je 825 metrov dolgo in 715 metrov široko gorsko jezero, ki se dviga na 1517 metrov nadmorske višine v naravnem parku Piva.

Profimedia

Domnevajo, da gre za jezero ledeniškega izvora. Nahaja se blizu meje z Bosno in Hercegovino, obkrožajo ga gore, višje od 2000 metrov - Volujak na jugu in Maglić na severu.

Profimedia

Do jezera je mogoč dostop po gozdni cesti iz Tjentišta, potrebovali boste približno uro in pol hoje. Pot iz smeri Plužin je nekoliko zahtevnejša in daljša, zaradi velikega vzpona pa boste potrebovali približno pet do šest ur hoje, razkrivajo na uradni spletni strani Parka Piva Park.

Profimedia

Kljub temu si ga mnogi želijo videti v živo in so pripravljeni na nekoliko večje fizične napore, da bi ga videli. Glavni razlog za to je njegova čarobna lepota, pa tudi dejstvo, da ima jezero naravno srčasto obliko.

Profimedia

V plitvih delih jezera je voda bistra in celo brezbarvna, v globljih delih pa dobi intenzivno zelenkasto barvo. Pozimi jezero pogosto popolnoma zamrzne, kar ustvarja osupljive prizore za fotografiranje, piše portal dnevnik.punkufer.hr.

Profimedia

Obiščete ga lahko vse leto, a naj vas ne preseneti, če boste tu našli sneg tudi junija. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta