(FOTO) Najprijaznejše mesto na svetu: V tem jadranskem biseru vas pričakajo nasmejani obrazi

D.Ži
07.02.2023 11:16

Najbolj priljubljena potovalna spletna stran je preučila izkušnje popotnikov in razglasila, da je najbolj gostoljubno mesto pri naših sosedih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Polignano a Mare je na pečini videti spektakularno.
Profimedia

Malokaj je lepšega od potovanja v kraj, ki slovi po prijaznosti in gostoljubju. Tja, kjer veste, da ste dobrodošli, saj na vsakem vogalu dobite odlične nasvete in vidite nasmejane obraze.  Zlasti če potujete sami, taki detajli naredijo potovanje veliko bolj prijetno.

Polignano preveva občutek preproste sredozemske sreče. 
Profimedia

Toda katere destinacije so najbolj prijazne? Portal Booking.com je analiziral več kot 240 milijonov ocen uporabnikov, da bi odkril "najbolj gostoljubne kraje na Zemlji za leto 2023". Spletno mesto je najbolje ocenjene destinacije nato razvrstilo na lestvico in razkrilo, kje boste najverjetneje deležni največje gostoljubnosti.

V tem delu Italije je nekaj najlepših plaž.
Profimedia

Na vrhu seznama je pristalo čudovito italijansko mesto Polignano a Mare. Mesto na italijanski jadranski obali je znano po spektakularni legi na vrhu pečine in belih prodnatih plažah, poleg tega pa je tudi dom številnih izjemnih restavracij, hotelov in penzionov.

Polignano a Mare je pravi sredozemski biser.
Profimedia

Naslednje na lestvici je mesto Hualien na Tajvanu, znano po nočnih tržnicah in neštetih naravnih lepotah, medtem ko je bronasto medaljo prejel San Sebastian v severni Španiji, svetovno priznana gastronomska destinacija, ki se ponaša tudi z več restavracijami z Michelinovimi zvezdicami, piše hrvaški portal PunKufer.

Skrbno urejene ulice Polignana krasi cvetje. 
Profimedia

V prvi deseterici so se za omenjenimi zvrstili še Dresden (Nemčija), Klaipeda (Litva), York (Anglija), Ushuaia (Argentina), Porto De Galinhas (Brazilija), Mexico City (Mehika) in Gold Coast (Avstralija).

Polignano je mesto idej in kreativnosti, kjer ima duh dovolj prostora, da se razraste.
Profimedia
Volare! Obiskovalce z razprtimi rokami pozdravi legendarni pevec Domenico Modugno.
Profimedia
Polignano a Mare je lep ponoči in podnevi.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta