Goran Dragić, najvplivnejši Slovenec leta 2017: Pomembno je le ...

Športniki, kulturniki, politiki, znanstveniki, podjetniki, novinarji in TV voditelji, gospodarstveniki, (sive) eminence, medijski lastniki, humanitarci...na tokratni lestvici 100 najvplivnejših Slovencev, ki je danes izšla v reviji Obrazi 100. Prvi na lestvici pa? Kapetan zlate košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki v intervjuju za Obraze 100 pravi: "Vsak športnik hoče biti zgled, ta naziv revije Obrazi pa je nekaj posebnega, ker ni povezan le z mojim košarkarskim znanjem, temveč tudi z mojo osebnostjo." Objavljamo del intervjuja z najvplivnejšim Slovencem za leto 2017.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fiba
Kaj vam pomenijo vse individualne nagrade in priznanja, ki ste jih prejeli po osvojitvi evropskega prvenstva s slovensko reprezentanco?
Je med njimi kakšna, ki vam je še posebej pri srcu?
Kako gledate na individualna priznanja in nagrade v kolektivnem športu, kot je košarka?
Nekatera od teh priznanj pa vendarle niso povezana samo s košarko. Kot denimo tokratno priznanje revije Obrazi; žirija slovenskih urednikov in avtorjev vas je izbrala za najvplivnejšo osebnost v Sloveniji v letu 2017.
V letošnjem izboru je drugo mesto zasedel Luka Dončić, peto Igor Kokoškov. Pa ne le košarkarji, tudi drugi športniki so v samem vrhu letošnje lestvice vplivnih. Šport povezuje, združuje, navdušuje, kajne? To je ta refleks.
Po evropskem prvenstvu ste dali veliko intervjujev in tudi tako smo vas lahko še bolje spoznali. V spominu je ostala tudi vaša izjava, da ni pomembno, od kod nekdo prihaja, kakšna je njegova narodnost ali verska pripadnost, da je pomembno samo to, ali je človek dober ali slab. Nekaj, kar bi moralo biti že v osnovi samoumevno, najbrž.
Tudi sicer se v zadnjem času kdaj preko twitterja odzovete na aktualne dogodke. Vaše besede imajo težo, mediji jih povzamejo. Čutite odgovornost, da se sem ter tja oglasite?
Kako pa ste doživeli primer Jakova Faka, ki je zaradi žaljivk na nacionalni osnovi zavrnil nošenje slovenske zastave na otvoritvi zimskih olimpijskih iger?
Trenutek časa je žal takšen, da širina v razmišljanju ni nujno samoumevna. In kaj se zdi vam, da jo da? Vzgoja? Izkušnje? V določeni meri tudi odhod v tujino? Kaj jo je dalo vam?
Prebrali ste slabo polovico intervjuja z Goranom Dragićem, ki je po vrsti lovorik in športnih priznanj zdaj postal še najvplivnejši Slovenec za leto 2017. V nadaljevanju, ki je na voljo v reviji Obrazi 100, Dragić govori tudi o odnosih med ameriškimi športniki in predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, opisuje, kakšen spektakel je NBA tekma vseh zvezd, pove pa tudi, kaj je tisto, kar letos najbolj čaka.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta