Halucinacije in zamegljeni vid: V trgovini so kupili špinačo in se zastrupili

A.L.
16.12.2022 10:34

Tiskovni predstavnik Riviera Farms je dejal, da so takoj sprejeli vse potrebne ukrepe in pozvali trgovine, naj ta izdelek odstranijo s svojih polic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

O nenavadnem primeru zastrupitve poročajo iz Avstralije. Potem ko so ljudje v trgovinah kupili pakirano špinačo proizvajalca Riviera Farms, so nekateri med njimi doživeli halucinacije, posamezniki so imeli tudi zamegljen vid in povišan srčni utrip. Kasneje so pristojni opozorili, da vsa pakiranja špinače te blagovne znamke, z rokom uporabe do 16. decembra, niso varna za uživanje in jih je treba zavreči. Proizvajalec predvideva, da je težava v plevelu, ki naj bi se znašel v vrečki skupaj s špinačo, a hkrati dodajajo, da se to ni zgodilo pri nobenem drugem proizvodu.

"Nihče ni umrl, kar je dobra informacija. Upamo, da bo tako tudi ostalo. A vsi ti ljudje so precej bolni, nekateri med njimi halucinirajo in vidijo stvari, ki jih ni," je dejal zdravnik Darren Roberts iz državnega informacijskega centra za zastrupitve, njegove besede pa povzema BBC.

Tiskovni predstavnik Riviera Farms pa je dejal, da so takoj sprejeli vse potrebne ukrepe in pozvali trgovine, naj ta izdelek odstranijo s svojih polic. O simptomih zastrupitve so doslej poročali le državljani na območju Sydneyja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta