Kaj smete odnesti iz hotelske sobe? Previdno, saj vas lahko mimogrede obtožijo kraje

D.Ži
13.04.2023 10:09

Izjemno visok odstotek popotnikov s seboj odnese kak "spominek" iz sobe, nekateri pa se polotijo celo kopalniške opreme in pohištva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hoteli gostom ponujajo mariskaj, a ne sodi vse v vaš kovček. 
Profimedia

Počitnice, praznični oddihi, poslovna ali druga potovanja ... Če se znajdete v hotelski sobi, je dobro vedeti, kaj lahko in česa ne smete vzeti s seboj ob odjavi.

Kolikokrat ste ob odhodu iz hotela v torbo spakirali stekleničke šampona in mala mila iz hotelske kopalnice? Ankete turističnih agencij in druge raziskave kažejo, da kar 78 odstotkov popotnikov domov odnese nekaj iz hotela.

Šamponov in mil naj ne bi jemali s seboj, a hoteli okoli tega skoraj zagotovo ne bodo delali drame. 
Profimedia

Na prvem mestu so izdelki za osebno nego, kot sta šampon in milo, ki končajo v kovčkih 56 odstotkov vprašanih. Priljubljeni so tudi ovojnice in kemični svinčniki ter copati za enkratno uporabo, popotniki bodo v torbo pogosto vrgli tudi vrečke čaja in kave. Zelo privlačna so hotelska oblačila, a jih bo spakiralo le 14 odstotkov popotnikov, ostali se zavedajo, da je to vseeno nekoliko preveč. Ljudje domov nosijo tudi skodelice, različne hotelske dekoracije, celo posteljna pregrinjala in kotličke za vročo vodo.

Kaj od tega je dejansko dovoljeno?

S pravnega vidika iz hotelske sobe ne smete vzeti ničesar, vključno z majhnimi geli za tuširanje, mili, šamponi ali copati za enkratno uporabo. Vse to je del hotelske ponudbe in je namenjeno uporabi gosta med bivanjem. Večina hotelov sicer ne bo delala posebne drame, saj izdelek za enkratno uporabo, če ga uporabimo, tako ali tako konča v smeteh.

Sušilec za lase in ostalo kopalniško opremo kar lepo pustite tam, kjer je. 
Profimedia

Hrana, pijača, minibar

Če na blazini najdete čokoladico ali piškot, ju lahko po želji zaužijete, za vso ostalo hrano in pijačo v minibaru pa je treba plačati. Vrečke kave in čaja so lahko del dogovorjene storitve ali pa jih zaračunajo posebej, odvisno od hotela in storitve, zato je najbolje, da preverite vnaprej. Enako je s sadjem. Če vas v sobi pričaka košara jabolk, banan, ananasov, se najprej pozanimajte, ali je to del storitve ali vam bodo na koncu vse to zaračunali.

Vsi predmeti, ki so namenjeni ponovni uporabi, posteljnina, halje, obešalniki, brisače, posoda, jedilni pribor, budilke, so del hotelskega inventarja, in če jih odnesete iz sobe, je to kraja.

Brisače in halje kot spominki

Morda se zdi logično in ste presenečeni, da bi nekdo to naredil, a revija Fenix ​​piše, da so iz hotelov izginili že vzmetnice, televizorji in celotna kopalniška oprema. To še posebej velja za hotele z dvigali, ki se spustijo neposredno na podzemno parkirišče, kar nekateri gostje spretno izkoriščajo. Nekateri so posteljnino zložili v kovčke in se odpravili proti domu.

Grelnik vode ni vaš, tudi kave in čaji so v glavnem namenjeni le uživanju med bivanjem v hotelu.
Profimedia

Včasih gostje niso prepričani, piše Travel Reporter, ki popotnikom svetuje, naj se na recepciji vedno pozanimajo, kaj smejo in česa ne smejo vzeti s seboj.

V hotelu vam bodo z veseljem prodali nekaj izdelkov, tako lahko za spomin na lepo potovanje domov odnesete kopalni plašč ali brisačo z logotipom hotela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta