Ko ne ustvarja glasbe, rada vrtnari. Upa, da letos vzgoji lubenico

Saša Britovšek Saša Britovšek
16.07.2019 05:39

"Kdor išče navdih, je izgubljen. Navdih pride kar sam, ne glede na to, kje smo," pravi Tinkara Kovač, absolutna zmagovalka 39. festivala Melodij morja in sonca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tinkara Kovač ljubi ustvarjalen in radoveden način življenja.
Saška Sonja Sagadin

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca je bilo videti, kot da ste brez konkurence. Tudi večina nagrad je šla v roke vaši ekipi. Kako ste ga vi doživljali? 
Hvala za tak uvod, vendar ne bi rekla takole. Konkurenca je bila. Me pa zelo veseli, če smo za tistih nekaj točk po skupnem seštevku vseh glasov prejeli toliko nagrad.
Vi ste se vrnili po šestih letih. Prišli in spet zmagali. Je želja po MMS morala dozoreti? 
Prvič sem na oder festivala Melodije morja in sonca stopila leta 1997. Takrat je še obstajala kategorija "Mladi", v kateri sem s pesmijo Ne odhaja poletje zmagala in prejela petdeset snemalnih ur v Studiu Hendrix v Kopru. Izbor "Mladi" je potekal oziroma naj bi potekal dan pred glavnim večerom, vendar je odpadel, saj je bilo neurje. Tako so razglasili zmagovalca le glede na poslušanje posnetkov prek radijskih postaj in ocene strokovne žirije. Leta 2013 sem na MMS nastopila drugič in zmagala ter prejela nagrado za interpretacijo. Letos sem se za sodelovanje na MMS odločila, da opozorim na svojo glasbo, saj zaključujem snemanje novega albuma in pripravljam koncertno turnejo. Uspeh na festivalu je več kot odlična popotnica, zato sem hvaležna publiki doma in v Avditoriju Portorož, strokovni žiriji ter radijskim postajam za vse glasove.

Tomaž Primožič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta