(KOMENTAR) Po večnem derbiju: Je po Celju na vrsti za presenečenje Mura?

Marko Kovačevič
09.05.2021 21:21
Kaj sta v Stožicah ponudila Maribor in Olimpija
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nič ni odločil, nič ni spremenil, pa tudi vtisa o podobi pregovorno največjih slovenskih klubov ni popravil. Ne Olimpija ne Maribor večnega derbija, zadnjega v sezoni, nista izkoristila, da bi pozdravila spomladansko krizo, neslavno tekmovanje, kdo bo komu ponudil več priložnosti za prvo mesto na lestvici.

Ponudili sta boj, zavzetost, tudi požrtvovalnost, sestavine, ki bi morale biti osnova za vsako uspešno moštvo, a jih ekipi nista znali nadgraditi s presežki. Raztrgana igra, veliko napak in malo priložnosti so zaznamovali dvoboj, ki bi moral ponuditi največ, kar premore slovenska liga. Rezultat, tisti najmanj priljubljen med ljubitelji nogometa, ob prikazanem ni presenečenje. Zgolj zapravljene priložnosti - malenkost več so jih sestavili gostitelji - pač niso dovolj za kaj več kot 0:0.

Da prvaka ne bo okronal, je bilo jasno, še preden se je derbi sploh začel. Olimpija je po klavrni pomladi Maribora zlati pokal že zagrabila, a nato s svojimi spodrsljaji omogočila ne ravno prepričljivim zasledovalcem, da se vrnejo v igro. Letvica je postavljena nizko. Če nekoč niti 80 točk ni bilo dovolj za končno prvo mesto, jih bo letošnji šampion nabral le nekaj več kot 60. Primerjave z najrazvitejšimi nogometnimi trgi nimajo smisla, a trenutna raven kvalitete na slovenskih zelenicah zagotovo ni dobra reklama za ligo.

Morda ne bo ponudil presežkov, bo pa boj za naslov v zadnjih treh krogih sezone zagotovo zanimiv. Verjetno bolj kot v Mariboru in Ljubljani so se remija v Stožicah razveselili v … Murski Soboti! Da se v večni derbi lahko uspešno vmeša tretji, je potrdila prejšnja sezona. Je po Celju na vrsti za presenečenje Mura?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta