Koncert Mance Izmajlove: Ruska noč bo legla nad Maribor

D.Ži
08.04.2019 12:44

V torek zvečer bo v mariborski Unionski dvorani koncertirala Manca Izmajlova, ki se v mesto ob Dravi vrača z Rusko kolekcijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rusko kolekcijo Mance Izmajlove je podprla največja nevladna ruska kulturna organizacija Russkiy mir, ki ima sedež tudi v Mariboru.
Osebni Arhiv

Glasba, ki bo pobožala slovansko dušo, zlasti, ko bo legla noč. Ruska noč. Tako se imenuje po Sloveniji lepo sprejet koncertni projekt, s katerim Manca Izmajlova 9. aprila, v torek ob 19.30, prihaja v mariborsko Unionsko dvorano in se tako v mesto ob Dravi vrača po več letih. "Publiki predstavljamo najlepše iz ruske glasbe - klasiko, romanse, ciganske pesmi, glasba iz filmov in za konec nekaj narodnih pesmi, ki so Slovencem še posebej ljube. Pred vsako pesmijo pa tudi v slovenščini povzamemo besedilo in povemo nekaj več o ozadju, času, okoliščinah," pravi priljubljena glasbenica, ki jo slovanska, zlasti pa slovenska in ruska glasbena dediščina navdihujeta že vrsto let. Sedemnajst koncertov je že pospremilo izid njenega zadnjega albuma, ki ga je posnela z orkestrom.

Zdravko Primožič/fpa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta